E150 Caramel og Clarimalt

Jeg finner ikke mye info om disse to tilsettningsstoffer her på forumet.

Har noen erfaring med å bruke disse to eller en av disse?

E150 Caramel
er den stabil? eller flokkulerer den etterhvert?
mye smak i tillegg til mer farge?

Clarimalt (Brewferm/Brouwland)
Det kan tilsettes også rett før flaskingen..hvordan? koke først?
hva er smaken på den? brennt/ristet?
stabil?

Huub
:biersmile:  :biersmile:


EDIT jeg vet at E150c (Caramel klasse III) er stabil men det er E150 fra Brouwland/Brewfern som er brukt blant hjemmebryggere (eventuelt da..?)
 
E150 (sukkerkulør) er vel sannsynligvis verdens mest brukte matfarge og er både nøytral i smaken og stabil. For testens skyld hadde jeg litt i et glass vann og klarte så vidt å kjenne smaksendring.
 
Tilbake
Topp