Bruker flaket korn fra tid til annen og da hovedsaklig i irish stout.
Ser på nettsidene til Petit at det under beskrivelsen av flaket korn står: SITAT; "Å tilsette flaket korn til mesken har en effekt kun på smaken siden dette kornet ikke er maltet. For å få best effekt bør du først koke flakene i 30 minutter i litt vann. Sett det deretter til kjøling før du mesker det samme med resten av malten."
Min erfaring er at dette ikke kun har noe å si for smaken men at det også øker OG en del, og jeg har forøvrig aldri kokt flakene som beskrevet men bare mesket sammen med resten av malten.
Andre erfaringer med bruk av dette?
Ser på nettsidene til Petit at det under beskrivelsen av flaket korn står: SITAT; "Å tilsette flaket korn til mesken har en effekt kun på smaken siden dette kornet ikke er maltet. For å få best effekt bør du først koke flakene i 30 minutter i litt vann. Sett det deretter til kjøling før du mesker det samme med resten av malten."
Min erfaring er at dette ikke kun har noe å si for smaken men at det også øker OG en del, og jeg har forøvrig aldri kokt flakene som beskrevet men bare mesket sammen med resten av malten.
Andre erfaringer med bruk av dette?