Lurte på hvor mange gram pr liter tørkede einebær man bruker i en ale(OG:1.060) ved svak(minimal), nøytral, sterk(max) einebær-smak.
Lager jeg te av hele, knuste ... bær ?
Har jeg dem med bærene i primær?
Lurte også på generelt hvor mye krydder(gram, stykk) pr liter det er det rimelig å ha med tørt i primær gjæringen ved minimal, nøytral, og maksimal smak av de diverse krydderne:
tørkede: nellik, allehånde, muskatnøtt, kardemomme, kanel bark, vaniljestang, koriander, ingefær, anis, fennikel frø,(svart pepper, grains of paradise/paradiskorn) ...
fersk: appelsinskall, ingefær
PS: ved minimal, nøytral, og maksimal bruk av krydderne tenker jeg på det et folk gjennomsnittlig liker/tollererer.
Jens
Lager jeg te av hele, knuste ... bær ?
Har jeg dem med bærene i primær?
Lurte også på generelt hvor mye krydder(gram, stykk) pr liter det er det rimelig å ha med tørt i primær gjæringen ved minimal, nøytral, og maksimal smak av de diverse krydderne:
tørkede: nellik, allehånde, muskatnøtt, kardemomme, kanel bark, vaniljestang, koriander, ingefær, anis, fennikel frø,(svart pepper, grains of paradise/paradiskorn) ...
fersk: appelsinskall, ingefær
PS: ved minimal, nøytral, og maksimal bruk av krydderne tenker jeg på det et folk gjennomsnittlig liker/tollererer.
Jens