Dag
Norbrygg-medlem
I all beskjedenhet noen spørsmål fra en fersking, med forbehold om at de er besvart et annet sted på forumet:
Her og der droppes det meldinger som underforstått betyr at all grain-brygging er tingen og at ekstraktbrygging er for amatører samt at det blir dårligere øl. I 'How to brew', står det eksplisitt at ekstraktbrygging IKKE er dårligere, og at man godt kan lage premieøl på ekstrakt. Hva skal man tro?
Hvis man går ut fra en oppskrift der det skal meskes, men istedet vil forsøke noe tilsvarende med ekstrakt, bruker man da samme mengde ekstrakt som oppskriften angir for allgrain? F.eks. en oppskrift sier 5kg malt til mesking, skal man da bruke 5Kg ekstrakt?
Dag
Med låkare niste du legg 'kje i veg enn ovdrykkje med øl. (Håvamål)
Her og der droppes det meldinger som underforstått betyr at all grain-brygging er tingen og at ekstraktbrygging er for amatører samt at det blir dårligere øl. I 'How to brew', står det eksplisitt at ekstraktbrygging IKKE er dårligere, og at man godt kan lage premieøl på ekstrakt. Hva skal man tro?
Hvis man går ut fra en oppskrift der det skal meskes, men istedet vil forsøke noe tilsvarende med ekstrakt, bruker man da samme mengde ekstrakt som oppskriften angir for allgrain? F.eks. en oppskrift sier 5kg malt til mesking, skal man da bruke 5Kg ekstrakt?
Dag
Med låkare niste du legg 'kje i veg enn ovdrykkje med øl. (Håvamål)