Jeg har ikke gjæret under trykk før, men har nettopp gått til anskaffelse av en Spundy og prøvde den ut nå på en "rislager", i og med at en ren og nøytral smak er hele poenget med stilen. Det som overrasker meg er at denne har gjæret helt ut med "kveikfart". Nærmere bestemt satte jeg ølet til gjæring onsdag ettermiddag og en måling fredag kveld viste at den har nådd forventet FG (jeg tok målingen så tidlig fordi det ikke var noen "hørbar" aktivitet lenger). Relevant informasjon:
OG (målt): 1.045
FG (målt): 1.008
Gjær: Fermentis W-34/70
Er dette normalt for denne gjæren når den jobber under trykk (1 bar) ved romtemperatur? Jeg betviler ikke resultatet og utrolig nok smakte prøven helt fint. Jeg bare lurer på om dette faktisk er "som forventet", eller et merkelig unntak?
OG (målt): 1.045
FG (målt): 1.008
Gjær: Fermentis W-34/70
Er dette normalt for denne gjæren når den jobber under trykk (1 bar) ved romtemperatur? Jeg betviler ikke resultatet og utrolig nok smakte prøven helt fint. Jeg bare lurer på om dette faktisk er "som forventet", eller et merkelig unntak?
Sist redigert: