Erfaring med Heady Topper?

Tenkt å brygge den om en ukes tid
har conan gjær på vei.

Skal også til statene, blir i Juli men ikke til vermont bare New York og Florida håper det er mulig å skaffe et eksemplar av originalen der.

Noen brygge tips:
i.reddit.com/r/Homebrewing/comments/2jftip/heady_topper_clone/
 
Fant over 20 oppskrifter i Beersmith på denne. Litt forskjellige alle sammen.
Men jeg har også fått denne oppskriften som jeg ikke har fått sammenlignet med dem på Beersmith. Ser den og bruker Magnum.

Klone av Heady Topper
Batcc: 21 l

Mesk: 67°C i 90min
6.8 kg Pale Ale Malt
0.5 kg Sugar
0.2 kg Cara 20

Kok 60 min
40 g Magnum Pellet (15%) 60min
15 g Apollo Pellet (17.2%) 30min
30 g Cascade Pellet (7.8%) 30min
30 g Centennial Pellet (9.7%) 30 min
15 g Columbus Pellet (14.2%) 30 min
30 g Simcoe Pellet (12.2%) 30 min

Gjæring: 18°C m/ Safale S-04

Tørrhumling 1
28 g Chinook
28 g Apollo
28 g Simcoe

Tørrhumling 2
35 gram Centennial
35 gram Simcoe

Er den ikke rimelig lik de andre?
 
Hvor lang tid skal det da være mellom tørrhumling 1 og 2? Holder det ikke å meske i 60 minutter?
 
Ble en god, veldig bitter IPA.
Ut fra oppskriften du prøvde, skdahl, skal en del humle steepe i 30 minutter etter kok. Dette trekker ut en del bitterhet. Kjørte du likevel på med hotshot til 120IBU, eller kjørte du hopshot til totalen var 120? Kjører du på som i oppskriften skal IBU bli et sted rundt 180 (ihvertfall teoretisk)

Noen andre tips til brygget? Skal sette det selv til uka etter en USA-tur i forrige uke.
 
Her er en oppskrift jeg kom over:

20 Liter
Effektivitet 72%
OG: 1.081

5,7kg pale malt
0,5kg cara 20
0,5kg sukker

Mesk:
67 grader i 60 - 90 min

Koking:
65 min.

Humle:
45 gram simcoe kokes i 30 min
30 gram cascade, 30 gram apollo, 30 gram simcoe "flameout" (0min*). Whirlpool i 30 min.
Kjøl ned til 80 grader
30 gram centennial, 30 gram simcoe, 30 gram columbus whirlpool i 15 min.
Kjøl ned til gjæringstemperatur.

Gjær:
Safale US-05 på 18 grader i x antall døgn.

Tørrhumle:
Etter stormgjæring (5dager?)
Tørhumle med 30 gram chinook, 30 gram simcoe i 7 dager
Stikk om i ny gjæringsdunk
Tørhumles med 37,5 gram centennial, 37,5 gram simcoe i 5 dager.

Tapp på fat eller flaske for karbonering!

*Jeg er ikke 100% sikker på det med flameout humlen, men tror denne skal tilsettes når kokingen er ferdig. (skrur av varmen og venter med kjøling)

Jeg har ikke fått testen denne oppskriften enda, men den har en veldig "merkelig" humling som jeg har hørt rykter om at originalen også har. ;)
 
Sist redigert:
Tilbake
Topp