Espen Notodden
Norbrygg-medlem
(Nybegynner, men følte at denne passet bedre under "råvarer" siden jeg så andre lignende spørsmål her)
Prøvde meg i dag på en dry stout basert på Gahrs "Andrimne Dry Stout I" oppskrift fra "Brygging av stout" artikkelen her på forumet.
Dette var hastebrygg, oppskrifta blei satt sammen for under et døgn før brygging, så hadde ikke tid til å sette starter.
Kom på Bryggeland i dag og skulle ha to rør med WLP013, som Gahr anbefaler i artikkelen pga. høy utgjæringsgrad (kontra WLP007). Det hadde dem ikke, men fikk en boks med "Imperial Yeast A01 House" som skulle tilsvare to rør av White Labs varianten jeg egentlig skulle ha.
Etter litt research med google under koking finner jeg ut at den sammenlignes med WLP007.
Så nå sitter jeg med litt småangst for å få for høy FG.
Noen som har erfaringer med attenuation mot mesketemp og gjæringstemp på denna? Har søkt på forumet, og googla en del uten å finne noe spesielt av nytte..
Er litt enklere med Wyeast og WhiteLabs siden de er mer utbredt.
Prøvde meg i dag på en dry stout basert på Gahrs "Andrimne Dry Stout I" oppskrift fra "Brygging av stout" artikkelen her på forumet.
Dette var hastebrygg, oppskrifta blei satt sammen for under et døgn før brygging, så hadde ikke tid til å sette starter.
Kom på Bryggeland i dag og skulle ha to rør med WLP013, som Gahr anbefaler i artikkelen pga. høy utgjæringsgrad (kontra WLP007). Det hadde dem ikke, men fikk en boks med "Imperial Yeast A01 House" som skulle tilsvare to rør av White Labs varianten jeg egentlig skulle ha.
Etter litt research med google under koking finner jeg ut at den sammenlignes med WLP007.
Så nå sitter jeg med litt småangst for å få for høy FG.
Noen som har erfaringer med attenuation mot mesketemp og gjæringstemp på denna? Har søkt på forumet, og googla en del uten å finne noe spesielt av nytte..
Er litt enklere med Wyeast og WhiteLabs siden de er mer utbredt.