Jeg koker i et 25L plastkar med varme-element, bruker platekjøler, og bruker dermed også humleposer.
Når kokingen er over ligger humleposene og er trukket fulle av væske. Bør jeg klemme ut all den gode vørteren de holder på før jeg tapper om?
Når jeg begynner å nærme meg bunnen av karet blir det også en del trub. Kan denne filtreres og komme til nytte? Det er jo masse god øl inni der!
Hvis jeg gjør som jeg pleier og bruker en humlepose som filter for å hindre at kjøleren går tett; er det da noen grunn til å ikke kjøre gjennom så mye som mulig?
Jeg lagde akkurat en øl der oppskriften sier at man skal tilsette siste humlepose på 0 minutter. Jeg tolket det som at den skulle oppi karet, og deretter ligge der de 10 minuttene det tar før karet er tomt. Stemmer?
Den skulle også tørrhumles ved 0 dager. Jeg toket dette som "så fort vørteren er kald", og slang denne prosjonen med humle rett oppi uten pose eller annen bearbeiding, rett før jeg hadde oppi gjæren. Er dette riktig?
Så langt har jeg bare tilsatt gjær som det står på pakken, og aldri prøvd å lage starter. Gjæringen har alltid startet helt fint. Men, påvirker det sluttresultatet, hvorvidt jeg lager en starter?
Når kokingen er over ligger humleposene og er trukket fulle av væske. Bør jeg klemme ut all den gode vørteren de holder på før jeg tapper om?
Når jeg begynner å nærme meg bunnen av karet blir det også en del trub. Kan denne filtreres og komme til nytte? Det er jo masse god øl inni der!
Hvis jeg gjør som jeg pleier og bruker en humlepose som filter for å hindre at kjøleren går tett; er det da noen grunn til å ikke kjøre gjennom så mye som mulig?
Jeg lagde akkurat en øl der oppskriften sier at man skal tilsette siste humlepose på 0 minutter. Jeg tolket det som at den skulle oppi karet, og deretter ligge der de 10 minuttene det tar før karet er tomt. Stemmer?
Den skulle også tørrhumles ved 0 dager. Jeg toket dette som "så fort vørteren er kald", og slang denne prosjonen med humle rett oppi uten pose eller annen bearbeiding, rett før jeg hadde oppi gjæren. Er dette riktig?
Så langt har jeg bare tilsatt gjær som det står på pakken, og aldri prøvd å lage starter. Gjæringen har alltid startet helt fint. Men, påvirker det sluttresultatet, hvorvidt jeg lager en starter?