Hei
Har gjort noen nybegynner feil under blant annet meskingen og for høy gjære temperatur.
Dette har resultert i at det var MYE bunn slamm og det fløt litt rundt.. Men jeg hadde en FG på 1016 og ølet smaker øl og lukter øl ,, men VELDIG sterkt .. :bank2:
Jeg mesket med 25 L vann og hadde skylling osv, satt da igjen i dunken med 23L vørter til gjæring.
Når jeg nå tappet dette over på ett annet gjærkar så fikk jeg ikke med meg mer enn 15 L øl,,
Her er spørsmålet: Da ølen var sterk og det har forsvunnet ca 8 L i slagg, kan jeg da koke opp 5 liter vann, kjøle det ned og blande det inn i ølet, eller vil dette bare bli tull å tøys? ;D
Har gjort noen nybegynner feil under blant annet meskingen og for høy gjære temperatur.
Dette har resultert i at det var MYE bunn slamm og det fløt litt rundt.. Men jeg hadde en FG på 1016 og ølet smaker øl og lukter øl ,, men VELDIG sterkt .. :bank2:
Jeg mesket med 25 L vann og hadde skylling osv, satt da igjen i dunken med 23L vørter til gjæring.
Når jeg nå tappet dette over på ett annet gjærkar så fikk jeg ikke med meg mer enn 15 L øl,,
Her er spørsmålet: Da ølen var sterk og det har forsvunnet ca 8 L i slagg, kan jeg da koke opp 5 liter vann, kjøle det ned og blande det inn i ølet, eller vil dette bare bli tull å tøys? ;D