ettergjære med Brettanomyces?

Eg tenkjer for fyrste gong å prøva meg på brett, denne eincella karen som lager litt festlege aromaer i brygg.
Det eg tenkjer, er å laga eit brygg, kor dei to fyrste vekene vil det bli gjæra med vanleg gjær, før eg vil då tilsetja ein brett-starter,
og la den stå i fire veker til.

Kva resultat kan eg venta meg etter berre fire veker med brett-gjæring? Eg forstår at det vil ta lengre tid for å få fram fjøs og lær-smakane.
Vil det mogleg bli noko meir fruktig preg?
 
Har ikke noen erfaring med Brett men de snakket en god del om det på en podcast jeg hørte nylig. Jeg tror det var BN session episoden med Flat Tail Brewing, men er ikke sikker.
De forklarte i alle fall fordeler og ulemper med å bruke Brett som eneste gjær eller som sekundær gjør.

http://www.thebrewingnetwork.com/shows/The-Sunday-Session
PS: om du ikke kjenner til The Session så er det en del fylla prat spesielt på slutten av episodene, så nå er du advart.
 
Tilbake
Topp