Etterpitche gjærnæring og irish moss - har det noe for seg?

Som vanlig glemte jeg gjærnæring og irish moss i siste batch.

Det er en ale, med wl009 våtgjær. Gjæringsspannet har stått i 2 dager og har sunket fra 1055 til 1024, ploppingen har gitt seg. Økte tempen i dag til 20,5 grader som en slags munn-til-munn-metode.

Har det noe for seg å koke etpar desiliter vann med irish moss og gjærnæring nå, eller er toget gått?
 
næring: ja,
irish moss: bruker jeg ikke lengre og ølet blir like fin og klar  :biersmile:

edit: tror det holder med 50-100 ml vann (jo mindre jo bedre)
 
irish moss brukes i vøertkokeren for å tappe en klårere vørt over i gjæringsspannet, og det er vel litt sent med gjænæring også når gjæringen er over, så å si.
Så jeg vil nå si nei til begge deler.
 
Ikke bruk Irish Moss nå, tilsett heller Isinglass når ølet er ferdig gjæret, om det i det hele tatt behøves. Det er jo mest et visuelt aspekt. :)

Lurt å heve temperaturen som du nevner. Etter et par dager til, kan du heve den enda 1 grad eller 2 til.
Det meste av næringen gjæren trenger, er i maltet, så trenger ikke være kritisk at du har glemt gjærnæringen heller.
 
Takk for superkjappe svar.

Venter en dag på økt temp før en ny måling av vekt. Ligger den fortsatt på 1024 i morgen skal den jammen få!
 
Tilbake
Topp