Får ikke målt FG / kan ølen ha stått for lenge etter ferdiggjæring?

Hei!

SKal tappe ut to ale's her nå, det hhv femte og sjette brygget vårt. Alt har gått bra så langt, men når vi forsøker å måle FG så faller vørtermeteren (eller oechelmeter, litt usikker  :attevar:) helt til bånn i målesylinderen. Hva kan være årsaken til dette?

Bryggene (Red Ale fra Sundbytunet, og American Pale Ale fra Bryggeland), skulle gjære hhv 14 dager og 7-10 dager. De har begge stått i 14 dager, i rom med stabil temperatur på ca 20 grader. APAn har vi brygget før, med godt resultat. Glemte forsåvidt å måle FG den gangen.

Thomas
 
thomasski skrev:
Hei!

SKal tappe ut to ale's her nå, det hhv femte og sjette brygget vårt. Alt har gått bra så langt, men når vi forsøker å måle FG så faller vørtermeteren (eller oechelmeter, litt usikker  :attevar:) helt til bånn i målesylinderen. Hva kan være årsaken til dette?

Bryggene (Red Ale fra Sundbytunet, og American Pale Ale fra Bryggeland), skulle gjære hhv 14 dager og 7-10 dager. De har begge stått i 14 dager, i rom med stabil temperatur på ca 20 grader. APAn har vi brygget før, med godt resultat. Glemte forsåvidt å måle FG den gangen.

Thomas

Kanskje et unødvendig spørsmål, men dere har fylt måleglasset til topps? Jeg antar at du mener at den har gjæret seg helt ned i kjelleren?

Gjelder dette på begge bryggene?
 
Se det! Målerøret ble knust forrige gang men fikk tapet opp et par biter - men ikke helt til toppen. Slang på litt ekstra tape rundt og da gikk plutselig meteret opp :) takk for raske svar!!
 
thomasski skrev:
Se det! Målerøret ble knust forrige gang men fikk tapet opp et par biter - men ikke helt til toppen. Slang på litt ekstra tape rundt og da gikk plutselig meteret opp :) takk for raske svar!!

Hydrometeret er vel gjerne vakuumert, så kjøp et nytt et du :)
 
Tilbake
Topp