1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
 2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
  Fjern notisen

Fått meg ny hobby! :)

En tråd i 'Mjøsregionen Bryggerlaug' startet av CupCayk, 14 Jan 2016.

 1. CupCayk

  CupCayk
  Expand Collapse
  Registrert bruker

  Bosted:
  Hedmark
  Heisann! Kar på 24 år for tiden bosatt i Stange. Har brygget i noen få mnd nå, kjøpt et BIAB sett og har nå en dunkelweissen, red ale og oktoberfest under beltet, der dunkelweissen smakte drit, red ale ble ok, og oktoberfesten smakte veldig godt :) Skal igang med å utvide i fra BIAB til HERMS, kanskje pc-styrt, så får oppdatere underveis hvis byggingen blir sukseessfull :)

  Elsker alt øl som kommer fra england/irland så hvis noen sitter på gode stout, porter, bitter oppskrifter etc fyr løs jeg vil brygge dem alle :)
   
 2. Olhund

  Olhund
  Expand Collapse
  Registrert bruker

  Hedmarking? Det er vel fortsatt ølfestival i Hamar hvert år enda? I tillegg til music festen?
  Høres ut som du skal bygge 3 kjele system. Til det kan jeg tipse deg at kokekjelen må være 1/3 del større enn det to andre kjelene. Lett å glemme når man skal kjøpe kjeler
   
 3. Finn Berger

  Finn Berger
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Hedmarkinger skal nå alltid gå til ytterligheter:p. Men det kan det jo komme mye godt ut av - godt øl også;).

  Jeg går inn i år 2 i min private bryggertidsregning nå, og begynner å få sans for BIAB. Tror dette blir et år med mange BIAB-brygg. Enkelt - og jeg ser ikke at det på noen måte er undelegent når det gjelder å produsere kvalitetsøl. Startet med å herje verre med kontinuerlig sirkulering og kontinuerlig skylling, men har endt med no sparge - og ser biab som et veldig greit supplement. Men for all del; et HERMS-anlegg er sikkert gøy:).
   
  #3 Finn Berger, 14 Jan 2016
  Sist redigert: 14 Jan 2016
  Noget Undergjæret liker dette.
 4. CupCayk

  CupCayk
  Expand Collapse
  Registrert bruker

  Bosted:
  Hedmark
  Hm, hadde ikke tenkt på at kokekjelen skulle være større. Har en 36L kjele og tenkte kjøpe 34L igloo boks, men ved å sirkulere vann ifra kokekjelen og gjennom meskeboks og tilbake kontinuerlig, og avslutte med å tømme meskeboks og til kokekjelen, kan jeg ikke få til dette ved hjelp av kun 2 kjeler?
   
 5. Olhund

  Olhund
  Expand Collapse
  Registrert bruker

  Hvordan har du tenkt å varme skyllevann?
   
 6. CupCayk

  CupCayk
  Expand Collapse
  Registrert bruker

  Bosted:
  Hedmark
  Tenker å varme opp vann i 36L kjelen min. Sender dette deretter inn i kjøleboksen min, 34L. Har i malt og rører godt med skjea mi :). Fortsetter med at jeg starter sirkulasjon der jeg vil ha en liten beholder jeg skal bygge til varmeveksler. Størrelsen på denne blir alt ifra 2L-10L. Varmt vann vil her styre temperaturen i varmeveksleren. Sirkulasjonen starter: vørter vil pumpes ut fra kjøleboks og inn i en kobberspiral, vørteren tar opp varme fra varmeveksler og sendes tilbake til kjøleboksen der hvor den sprer seg ut ifra toppen på boksen i en Skyllevannsinnretning jeg skal bygge av kobber :) Dette vil pågå helt til meskingsprosessen er ferdig. Da det gjøres klart til koking vil jeg rett og slett bare koble fra slangen inn til varmeveksleren og kjøre denn inn i toppen av 36L kjelen min, pumpe over all vørter og koke :) Vill deretter tappe ifra min 36L kjele rett ut i bunn via en motstrømskjøler og rett i gjæringsdunken :) Klappet og klart. Dette var da tanken min om hvordan jeg skal gjøre dette. Håper jeg forklarte meg greit. Ser noen problemer ved denne metoden? Tror ikke det er mangler i beskrivelsen min, still gjerne spørsmål ;)
   
 7. Miguel

  Miguel
  Expand Collapse
  Registrert bruker

  Bosted:
  Hamar
  Si fra hvis du er hypp på litt bryggeselskap en gang. Jeg har netopp emigrert til Hamar. Nesten så jeg savner (not) det å ha motvind samme hvilken vei man syklet over stangebrua på barneskolen. Har sikkert et tips og triks eller to på lur hvis du skal bygge noe artig.
   
 8. CupCayk

  CupCayk
  Expand Collapse
  Registrert bruker

  Bosted:
  Hedmark
  Den er grei :)
   
 9. Storstad

  Storstad
  Expand Collapse
  Registrert bruker

  Gratulerer med ny hobby! Mange som brygger her i Bekkelaget/ Ottestad så vidt jeg vet.
   
 10. Storstad

  Storstad
  Expand Collapse
  Registrert bruker

  Og: Jeg har HERMS-anlegg og har like store kjeler. Jeg skulle gjerne hatt litt større meskekjel... Ikke kokekjel...
   
 11. CupCayk

  CupCayk
  Expand Collapse
  Registrert bruker

  Bosted:
  Hedmark
  Mulig å få noen info om oppsettet ditt in en PM Storstad? evt. bilder og forklaringer :) Har ikke bygget enda, er i siste liten av innkjøpsfasen nå :)
   
 12. Storstad

  Storstad
  Expand Collapse
  Registrert bruker

  Hei! Jepp, kan gjøre det, men er på hytta nå så får ikke sendt bilder med iphone(ikke så vidt jeg får til i alle fall..)

  Sender bilder til deg nå på PM.
   
  #12 Storstad, 16 Jan 2016
  Sist redigert: 18 Jan 2016

Del denne siden