Ikke helt til å bli klok av dette med skumkontroll.
Vin og Bar har solgt denne i lenger tid:
http://vinogbar.no/product_info.php?cPath=189&products_id=437
Silikonbasert 10%
Bryggselv har begynt å selge denne:
http://www.bryggselv.no/products/defoamer-foam-control-
Silikonbasert 10%
Så har vi FermCap-S som inneholder Dimethylpolysiloxane
Vin og Bar poengterer at det ikke kan brukes i øl, da alt skum forsvinner?!?
Har selv brukt denne både i startere og under koking, men ikke hatt mangel på skum i øl.
FermCap-S kan også brukes under gjæring visstnok for å redusere skumdannelse også her. Man får mer bitterhet da kreusen ikke dannes og det som fester seg på veggen blir værende i ølet (Har jeg lest :roedme
Jeg vil tro at FermCap-S og anti-skum midler vi får her ikke er det samme, men at de gjør den samme nytten.
Spørsmålet er: (trommevirvel)
Hva er forskjellen på de?
Vin og Bar har solgt denne i lenger tid:
http://vinogbar.no/product_info.php?cPath=189&products_id=437
Silikonbasert 10%
Bryggselv har begynt å selge denne:
http://www.bryggselv.no/products/defoamer-foam-control-
Silikonbasert 10%
Så har vi FermCap-S som inneholder Dimethylpolysiloxane
Vin og Bar poengterer at det ikke kan brukes i øl, da alt skum forsvinner?!?
Har selv brukt denne både i startere og under koking, men ikke hatt mangel på skum i øl.
FermCap-S kan også brukes under gjæring visstnok for å redusere skumdannelse også her. Man får mer bitterhet da kreusen ikke dannes og det som fester seg på veggen blir værende i ølet (Har jeg lest :roedme
Jeg vil tro at FermCap-S og anti-skum midler vi får her ikke er det samme, men at de gjør den samme nytten.
Spørsmålet er: (trommevirvel)
Hva er forskjellen på de?