Steinar Huneide
Norbrygg-medlem
Hvilke endringer ville du gjort på oppskrifta, jab?
Hvordan ble denne? Igang med abbaye stout selv nå
Jeg oppfatter ikke at det skjemaet du linker til viser samme gjær fra forskjellige produsenter, men gjær som er sammenlignbare og kan brukes til samme øltyper.
"These yeasts may not be exactly equivalent but are comparable and referenced to use for the given beer style."
Jeg prøvde den i min første White IPA, den gjorde jobben sin, men den var, på mine smaksløker, veldig tam, sikker mye som overdøvde den i ølet mitt, men veldig spennende var den ikke.Du har rett; jeg leste ikke nøye nok.
Ser at dette er den samme som den som gikk under navnet Abbayé tidligere. Tviler på at den er på høyden med de to ferskgjærene. Den hadde ikke noe veldig godt rykte - og jeg fikk ikke godt øl ut av den den gangen jeg pøvde den. Men det skal jeg ikke skylde på gjæren.
Jeg prøvde den i min første White IPA, den gjorde jobben sin, men den var, på mine smaksløker, veldig tam, sikker mye som overdøvde den i ølet mitt, men veldig spennende var den ikke.