Klipper inn frå Bryggselv sine facebooksider:
"Konkurranse!
Bryggselv lanserer om kort tid en unik norsk gårdsgjær for salg i Norge. Gjæren er hentet fra Muri gård på Stryn hvor gjæren har blitt brukt til gårdsbrygg i generasjoner. Odelsgutt og hjemmebrygger Bjarne Muri kontaktet Bryggselv sist sommer. Etter å ha smakt noen testbatcher kontaktet vi White Labs i USA for å få rendyrket og produsert gårdsgjæren for salg. Gjæren vil bli tilgjengelig i Bryggselv sine butikker i løpet av februar.
Inngående analyse av gjæren sk...jer nå hos White Labs, og resultatene vil snart bli tilgjengelige. Det vi vet pr i dag er at gjæren har egenskaper som ligner noe på belgisk/saison-gjær. Den har en relativt høy attenuasjon (mer enn 80%) og trives godt på litt høyere temperatur. Men som sagt vil fasiten snart bli tilgjengelig fra White Labs.
I denne forbindelsen utlyser Bryggselv en todelt konkurranse.
Den første delen dreier seg om å gi gjæren et fengende navn som kommer til å bli brukt i salg. WLP- nummeret er allerede bestemt, det blir 6788 etter postnummeret til Muri Gård. Hvis du vil delta i navnekonkurransen, send navnet på epost på konkurranse@bryggselv.no Premien er et gavekort på kr 1000,- Vinneren vil bli tilskrevet og annonsert på facebooksiden til Bryggselv søndag 18/01, en uke fra i dag. Frist for innlevering av forslag er fredag 16/01.
Del to av konkurransen vil være en brygge-konkurranse. Vi vil at du skal brygge et øl hvor det eneste kriteriet er at du bruker WLP6788 og ingen andre gjær. Alt annet bestemmer du selv. Ølet vil bli bedømt av profesjonelle bryggere som også vil gi skriftlig tilbakemelding. Info angående premie, dommere, frist og annet vil bli annonsert etter Bryggselv har lansert gjæren til salgs i nettbutikken. Fristen blir satt et godt stykke frem i tid, minimum 8 uker fra lansering slik at du får tilstrekkelig tid til å brygge og modne ølet.
Happy Brewing!"
Litt overraska over at dette ikkje har blitt diskutert på forumet allerede, det her virker jo svært så spennande! Er nok ikkje så interessert i konkurranse sjølv, men ekte norsk gjær får eg lyst til å prøve i eit brygg.
"Konkurranse!
Bryggselv lanserer om kort tid en unik norsk gårdsgjær for salg i Norge. Gjæren er hentet fra Muri gård på Stryn hvor gjæren har blitt brukt til gårdsbrygg i generasjoner. Odelsgutt og hjemmebrygger Bjarne Muri kontaktet Bryggselv sist sommer. Etter å ha smakt noen testbatcher kontaktet vi White Labs i USA for å få rendyrket og produsert gårdsgjæren for salg. Gjæren vil bli tilgjengelig i Bryggselv sine butikker i løpet av februar.
Inngående analyse av gjæren sk...jer nå hos White Labs, og resultatene vil snart bli tilgjengelige. Det vi vet pr i dag er at gjæren har egenskaper som ligner noe på belgisk/saison-gjær. Den har en relativt høy attenuasjon (mer enn 80%) og trives godt på litt høyere temperatur. Men som sagt vil fasiten snart bli tilgjengelig fra White Labs.
I denne forbindelsen utlyser Bryggselv en todelt konkurranse.
Den første delen dreier seg om å gi gjæren et fengende navn som kommer til å bli brukt i salg. WLP- nummeret er allerede bestemt, det blir 6788 etter postnummeret til Muri Gård. Hvis du vil delta i navnekonkurransen, send navnet på epost på konkurranse@bryggselv.no Premien er et gavekort på kr 1000,- Vinneren vil bli tilskrevet og annonsert på facebooksiden til Bryggselv søndag 18/01, en uke fra i dag. Frist for innlevering av forslag er fredag 16/01.
Del to av konkurransen vil være en brygge-konkurranse. Vi vil at du skal brygge et øl hvor det eneste kriteriet er at du bruker WLP6788 og ingen andre gjær. Alt annet bestemmer du selv. Ølet vil bli bedømt av profesjonelle bryggere som også vil gi skriftlig tilbakemelding. Info angående premie, dommere, frist og annet vil bli annonsert etter Bryggselv har lansert gjæren til salgs i nettbutikken. Fristen blir satt et godt stykke frem i tid, minimum 8 uker fra lansering slik at du får tilstrekkelig tid til å brygge og modne ølet.
Happy Brewing!"
Litt overraska over at dette ikkje har blitt diskutert på forumet allerede, det her virker jo svært så spennande! Er nok ikkje så interessert i konkurranse sjølv, men ekte norsk gjær får eg lyst til å prøve i eit brygg.