FG 1.001 på cider?

Moi

 
Heisann! Fikk det for meg å lage cider da jeg så det var tilbud på eplejuice i matbutikken. Etter litt leting på forumet og andre steder kom jeg frem til denne oppskriften:
6L eplejuice
2L vann
250g sukker
US05 (hadde noe i kjøleskapet, og tenkte hvorfor ikke...)

I tillegg kokte jeg noe "rosinsaft" som visstnok skal fungere som gjærnæring (igjen; hvorfor ikke?).
Aner ikke om dette er en "normal" oppskrift, men jeg ser at det er veldig spredte meninger om mengde sukker og vann, så jeg kjørte bare på med noe som virket riktig. OG var 1.045, og etter 6 dager var SG 1.006. Nå etter 8 dager viser pinnen 1.001. Regner ikke med at den kommer til å gå så mye lengre ned nå, ved mindre US05 kan spise vann, så jeg drister meg til å kalle dette FG.

Har aldri lagd cider før, men jeg synes 1.001 virket veldig lavt, eller er det normalt?
 
Den kan gå lengre ned enn 1.000 siden alkohol har lavere tetthet enn vann som er referansen til hydrometerne vi bruker.
 
Siden det ikke er annet enn gjærbare sukkerarter i eplejuice er det ikke noe rart med 1.001. Vørter inneholder lengre/mer komplekse sukkermolekyler som ølgjær ikke forstår seg på, og derfor gjærer øl ikke så godt ut.
 
Jaja, da får jeg bare la den stå over helgen da. Blir spennende å se om den kryper oppover i det svarte området...
 
Tilbake
Topp