Hei,
Har en wit som står til gjæring nå som jeg planlegger å flaske i helga.
Etter å ha lest litt rundt omkring så har jeg skjønt at det ofte brukes litt mere sukker for karbonering av wit enn for andre ølsorter.
Jeg har typisk brukt 6g/l for mine tidligere brygg (sukkerlake).
Vil det være tilstrekkelig å da bruke 7g/l for wit'en eller bør jeg gå for enda mere? Evt. hvor mye?
Er litt redd for flaskebomber dersom jeg bruker for mye...
Har en wit som står til gjæring nå som jeg planlegger å flaske i helga.
Etter å ha lest litt rundt omkring så har jeg skjønt at det ofte brukes litt mere sukker for karbonering av wit enn for andre ølsorter.
Jeg har typisk brukt 6g/l for mine tidligere brygg (sukkerlake).
Vil det være tilstrekkelig å da bruke 7g/l for wit'en eller bør jeg gå for enda mere? Evt. hvor mye?
Er litt redd for flaskebomber dersom jeg bruker for mye...