Hei alle!
Flasket mitt første brygg for kort tid siden. Det var en IPA etter oppskrift fra Nøgne Ø.
Etter flaskingen fikk jeg dårlig tid og "slang" fra meg kassene i garasjen og der ble de stående 3-4 dager, til jeg begynte å reflektere litt over temperature der ute.
Den har nok vært altfor kjølig i garasjen, alt i fra 8-10 grader nattestid til 16-17 dagtid.
Satte de så inn i romtemperatur.
Etter totalt 5 dager på flaske var jeg kjempenysgjerrig og ofret jeg en flaske for prøvesmak, siden jeg skulle reise på jobb i Nordsjøen dagen etter. Ølet var godt men, som foventet, helt flatt.
Sitter fremdeles på jobb i havet og er spent på hva jeg kan forvente når jeg kommer hjem.
Er det fare for at karboneringen "døde" etter 3-4 dager i for lav temperatur? Noe jeg kan gjøre for å "redde" ølet eventuelt?
Flasket mitt første brygg for kort tid siden. Det var en IPA etter oppskrift fra Nøgne Ø.
Etter flaskingen fikk jeg dårlig tid og "slang" fra meg kassene i garasjen og der ble de stående 3-4 dager, til jeg begynte å reflektere litt over temperature der ute.
Den har nok vært altfor kjølig i garasjen, alt i fra 8-10 grader nattestid til 16-17 dagtid.
Satte de så inn i romtemperatur.
Etter totalt 5 dager på flaske var jeg kjempenysgjerrig og ofret jeg en flaske for prøvesmak, siden jeg skulle reise på jobb i Nordsjøen dagen etter. Ølet var godt men, som foventet, helt flatt.
Sitter fremdeles på jobb i havet og er spent på hva jeg kan forvente når jeg kommer hjem.
Er det fare for at karboneringen "døde" etter 3-4 dager i for lav temperatur? Noe jeg kan gjøre for å "redde" ølet eventuelt?