For høg utgjæring - kva no?

Forumet har imponerande gode svar på det meste. Men dette har eg ikkje klart å finna noko om: Har eit brygg som helst skal bli eit gult, tynt sommarsøl. Det har gjæra seks dagar ved 16-17 grader romtemp på gjenbrukt US-05 frå 1042 til 1007. Då har eg passert 83%, og fryktar for endå tynnare øl enn eg hadde tenkt meg. Oppskrifta var 3% melanoidinmalt, 3% carahell og resten engelsk lagermalt, 40 IBU, ti av dei frå Columbus 90 min, resten Mittelfruh på 60, 15 og 5 minutt. Litt for kald meisk, blir varmare neste gong. Sidan humlingen er litt småhissig vil eg helst at 05en gir seg no. Viss ikkje, vil eg kunna trekka noko Carapils eller Carahell og ha oppi og få litt restsødme av det?  Kva utgjæring får de andre med US-05?
 
Rundt 80% app.att. ved øl med og rundt 1,060 og 5-10% spesialmalt og mesketemp 65-66 grader.

Det høyrest eigentleg normalt ut med såpass lav OG og i tillegg lav mesketemp.
 
Jepp. Gjæren har gjort det han er kjend for. Min eigen feil, skulle meiska varmare. Og det er klart betre å treffa tala enn å prøva å reparera ølet etterpå. Men vil det kunna bli bra å trekka litt carahell, sei 300 g i ein liter, og ha oppi no, eller trur de det er for mange ulemper eller logiske bristar med det? Batchen er forøvrig 25 liter.
 
Om du skal steepe spesialmalt, bør du iallfall koke det godt inn før du har det oppi, så du ikke bare tynner ut ølet enda mer. Personlig ville jeg latt det være, og kanskje nøyd meg med å karbonere det litt mindre enn planlagt, for at det ikke skal bli som Farris.
 
Det er vel det som er konsensus på HBT og. Då får det bli som det blir. Det blir no øl uansett.
 
Tilbake
Topp