Hei,
Prøvde å sette mitt første brygg nå, og det har blitt en litt trangfødsel.
Satt brygget på onsdagen, og etter 2,5 døgn uten noe popping i gjærlåsen så gikk jeg ut fra at et eller anent hadde gått galt med gjæringa. På brygge sjappa ble jeg derfor anbefalt å hele på en pose til med gjær.
Når jeg åpnet boksen så jeg jo at det hadde gjæret litt der, men for sikkerhetskyld strødde jeg på gjærposen alikevel... hadde ikke før satt på lukket så begynte øl låsen med fullfart og nå står den å durer som en traktor der nede.
Så nå har jeg mest sannsynligvis alt for mye gjær på dunken... har jeg driti meg ut nå og bare kan helle ut brygget, eller er ikke dette noe krise? Helte forøvrig ikke på hele posen, men 2/3 deler tenker jeg.
Prøvde å sette mitt første brygg nå, og det har blitt en litt trangfødsel.
Satt brygget på onsdagen, og etter 2,5 døgn uten noe popping i gjærlåsen så gikk jeg ut fra at et eller anent hadde gått galt med gjæringa. På brygge sjappa ble jeg derfor anbefalt å hele på en pose til med gjær.
Når jeg åpnet boksen så jeg jo at det hadde gjæret litt der, men for sikkerhetskyld strødde jeg på gjærposen alikevel... hadde ikke før satt på lukket så begynte øl låsen med fullfart og nå står den å durer som en traktor der nede.
Så nå har jeg mest sannsynligvis alt for mye gjær på dunken... har jeg driti meg ut nå og bare kan helle ut brygget, eller er ikke dette noe krise? Helte forøvrig ikke på hele posen, men 2/3 deler tenker jeg.