God dag godt folk, da er første brygg satt, med en del lessons learned, og noen spørsmål.
Lærte at det kreves mye kokende vann for å varme opp 30 liter mesk fra 55 til 68 grader, og at 8 millimeter kobberrør til kjøling tok uhorvelig lang tid å tappe på gjæringsbøttene Og ikke minst at varmeskjold skal ordnes før neste batch, selv med en kraftig propanbrenner.
Men, fikk ikke mesken opp til mere enn 65 grader på asndre trinnet, det sto 68 i oppskriften på denne pilsneren, vil det være katastrofalt? Og i kampens hete ble det glemt å ha i irish moss. Blir ølet relativt klart alikevel? skal jo stikke om til sukkerlake før flasking. Kan det eventuelt filtreres under denne prosessen, med kokt kjøkkenhåndkle, eller kaffefilter etc?
Mvh
Lars Erik
Lærte at det kreves mye kokende vann for å varme opp 30 liter mesk fra 55 til 68 grader, og at 8 millimeter kobberrør til kjøling tok uhorvelig lang tid å tappe på gjæringsbøttene Og ikke minst at varmeskjold skal ordnes før neste batch, selv med en kraftig propanbrenner.
Men, fikk ikke mesken opp til mere enn 65 grader på asndre trinnet, det sto 68 i oppskriften på denne pilsneren, vil det være katastrofalt? Og i kampens hete ble det glemt å ha i irish moss. Blir ølet relativt klart alikevel? skal jo stikke om til sukkerlake før flasking. Kan det eventuelt filtreres under denne prosessen, med kokt kjøkkenhåndkle, eller kaffefilter etc?
Mvh
Lars Erik