Mitt gode tips her som mange har nevnt før, finn ut hva som er ferdig kokt volum i antall liter, mål dette fra kjelen og ned til væsken slik at du vet hva som du skal måle når du er ferdig å koke. Om du koker for mye, så kan du kontrollere med å senke temperatur eller effekt. Du vil fortsatt koke, men avdampingen avtar.
Som oftest når en er fersk brygger så er problemet at en koker enten altfor lite eller altfor mye. Konsekvensen da blir for mye eller for lite alkohol som igjen bestemmer smaken din.
Det beste du gjør er å følge oppskriften slavisk. Du bør også ha hydrometer for å vite at du har nok sukker(SG) slik at du kan gå tilbake og finne ut ka du gjorde feil eller riktig når ølet er ferdig.
Men det aller viktigeste for deg nå er å prøve å lage øl. Sørg for å ha oppskrift klar, lag ett arbeidskjema som forteller deg når og hvor du skal forholde deg til ting og sørg for å vaske ting underveis. Å stresse med ølbrygging vil sørge for at du tar det med deg videre og å prøve å avansere vil gjøre det vanskeligere for det å føle på mestring. Det beste for din del er at du feiler, men at du kan se tilbake på ka som gikk galt og at du neste gang kan prøve å forbedre dette.
Viktigeste e å følge oppskrift og øage arbeidsplan og følge dette. Alt annet er urelevant. Du må bare bli kjent med utstyret, prøve å få til oppskriften best mulig og ha det gøy og å kunne finne tilbake til hvor du eventuelt har gjort feil.
Når du føler at du mestrer dette, så er det tusenvis av folk inne på dette forumet som vil hjelpe deg til å viderutvikle deg til den beste hjemmebrygger.
Som oftest når en er fersk brygger så er problemet at en koker enten altfor lite eller altfor mye. Konsekvensen da blir for mye eller for lite alkohol som igjen bestemmer smaken din.
Det beste du gjør er å følge oppskriften slavisk. Du bør også ha hydrometer for å vite at du har nok sukker(SG) slik at du kan gå tilbake og finne ut ka du gjorde feil eller riktig når ølet er ferdig.
Men det aller viktigeste for deg nå er å prøve å lage øl. Sørg for å ha oppskrift klar, lag ett arbeidskjema som forteller deg når og hvor du skal forholde deg til ting og sørg for å vaske ting underveis. Å stresse med ølbrygging vil sørge for at du tar det med deg videre og å prøve å avansere vil gjøre det vanskeligere for det å føle på mestring. Det beste for din del er at du feiler, men at du kan se tilbake på ka som gikk galt og at du neste gang kan prøve å forbedre dette.
Viktigeste e å følge oppskrift og øage arbeidsplan og følge dette. Alt annet er urelevant. Du må bare bli kjent med utstyret, prøve å få til oppskriften best mulig og ha det gøy og å kunne finne tilbake til hvor du eventuelt har gjort feil.
Når du føler at du mestrer dette, så er det tusenvis av folk inne på dette forumet som vil hjelpe deg til å viderutvikle deg til den beste hjemmebrygger.