Heisan,
Jeg måtte bare prøve dette til slutt!
Jeg har begynt som de fleste med et enkelt øl set, i mit tilfelle prøver jeg Geordie Lager 1.5 Kg.
Jeg har forøkt å følge den utvidede bruksanvsningen jeg fant her på forumet.
Dette er i korte trekk hva jeg har gjort så langt:
Jeg vasket alt ustyr med rense stoff, og skylte godt.
Siden jeg bare hadde kjele med 8 liter kapasitet tok jeg og kote denne opp 2 ganger med vann, og fylte dette i en rengjort gjeringsbøtte, og satte denne i badekaret med lokk for nedkjøling.
Jeg tok deretter å kote "sirupen" samt 1150gr Moss flytende Malt-Extrakt med 8 l vann , jeg lot dette koke i 60 min.
Satte da kjelen i oppvaskummen for hurtig nedkjøling, og fylte deretter innholdet over i et rengjort gjeringsbøøte sammen med tidligere kote vann, tilsammen 22.5 liter, blandingeng er nå på ca 22c.
Jeg valgte å bruke gjæren som fulgte med, jeg kokte opp 0.5 L vann og lot dette kjøle seg ned til 40c blannet tørgjæren og lot det stå i 15 min.
Helte da gjærblandingen over i gjæringsbøtta og rørte litt forsiktig, satte på gjærlås og la lokket på igjen.
etter ca 9 timer sjekket jeg prosessen, og nå "bobler det", så jeg håper på det beste. rom temp er ca 20c.
Så til dere som er drevne, virker min fremgangsmåte fornuftig så langt?
Hvor ofte skal jeg måle prosessen, daglig? bruksanvsningen sier 5-10 dager før omtapping.
Mvh
Richard
Jeg måtte bare prøve dette til slutt!
Jeg har begynt som de fleste med et enkelt øl set, i mit tilfelle prøver jeg Geordie Lager 1.5 Kg.
Jeg har forøkt å følge den utvidede bruksanvsningen jeg fant her på forumet.
Dette er i korte trekk hva jeg har gjort så langt:
Jeg vasket alt ustyr med rense stoff, og skylte godt.
Siden jeg bare hadde kjele med 8 liter kapasitet tok jeg og kote denne opp 2 ganger med vann, og fylte dette i en rengjort gjeringsbøtte, og satte denne i badekaret med lokk for nedkjøling.
Jeg tok deretter å kote "sirupen" samt 1150gr Moss flytende Malt-Extrakt med 8 l vann , jeg lot dette koke i 60 min.
Satte da kjelen i oppvaskummen for hurtig nedkjøling, og fylte deretter innholdet over i et rengjort gjeringsbøøte sammen med tidligere kote vann, tilsammen 22.5 liter, blandingeng er nå på ca 22c.
Jeg valgte å bruke gjæren som fulgte med, jeg kokte opp 0.5 L vann og lot dette kjøle seg ned til 40c blannet tørgjæren og lot det stå i 15 min.
Helte da gjærblandingen over i gjæringsbøtta og rørte litt forsiktig, satte på gjærlås og la lokket på igjen.
etter ca 9 timer sjekket jeg prosessen, og nå "bobler det", så jeg håper på det beste. rom temp er ca 20c.
Så til dere som er drevne, virker min fremgangsmåte fornuftig så langt?
Hvor ofte skal jeg måle prosessen, daglig? bruksanvsningen sier 5-10 dager før omtapping.
Mvh
Richard