Ja da var det vår tur.
Kompanjongen min og meg startet da etter mye om og men med guiden som ligger her på norbrygg.no
(http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache%3AKWJSHFysQIgJ%3Anorbrygg.no%2Findex.php%3Foption%3Dcom_content%26task%3Dview%26id%3D44+&cd=1&hl=no&ct=clnk&gl=no)
Etter og ha vært igjennom vårt første "kok" så står vi igjen med noen spørsmål, og de håper vi noen her kan vi oss svar på.
Here goes...
1: Bør vi bruke lokk på kjelen eller ikke under kokingen ?
2: Når man skal legge i smakshumlen skal da bitterhumlen tas ut? (Vi lot den ligge i)
3: "Pulveret" i hydrometeret ser ut til å har herdet (Se bilde)
4: Etter att alt var satt til gjæring så skjedde del veldig lite det første døgnet, jeg trodde att det røde lokket på gjærlåsen skulle tas av under bruk slik att trykket skulle slippes ut. Men etter noen søk på nett så tydet det på att det var feil. I mangel på det røde lokket så brukte jeg teip. Etter dette bynte det vertfall å boble, og i to dager så lå det på omtrent 7-10 boblinger i minuttet. Men etter dag 4-5 så er ble det helt dødt igjen og slik har det vært siden. Vi fulget guiden som det er vist til, og vi traff veldig godt i forhold til temperaturer og tider. Gjæringsskapet er en gammel fryseboks med en biltema varmluftsovn på 1000wsom styres med en stc-1000.
Vi antar att denne batchen bare kan skylles ut i kummen, men er det none som har noen ide om hva som gikk galt.
Takker på forhånd for alle svar.
Kompanjongen min og meg startet da etter mye om og men med guiden som ligger her på norbrygg.no
(http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache%3AKWJSHFysQIgJ%3Anorbrygg.no%2Findex.php%3Foption%3Dcom_content%26task%3Dview%26id%3D44+&cd=1&hl=no&ct=clnk&gl=no)
Etter og ha vært igjennom vårt første "kok" så står vi igjen med noen spørsmål, og de håper vi noen her kan vi oss svar på.
Here goes...
1: Bør vi bruke lokk på kjelen eller ikke under kokingen ?
2: Når man skal legge i smakshumlen skal da bitterhumlen tas ut? (Vi lot den ligge i)
3: "Pulveret" i hydrometeret ser ut til å har herdet (Se bilde)
4: Etter att alt var satt til gjæring så skjedde del veldig lite det første døgnet, jeg trodde att det røde lokket på gjærlåsen skulle tas av under bruk slik att trykket skulle slippes ut. Men etter noen søk på nett så tydet det på att det var feil. I mangel på det røde lokket så brukte jeg teip. Etter dette bynte det vertfall å boble, og i to dager så lå det på omtrent 7-10 boblinger i minuttet. Men etter dag 4-5 så er ble det helt dødt igjen og slik har det vært siden. Vi fulget guiden som det er vist til, og vi traff veldig godt i forhold til temperaturer og tider. Gjæringsskapet er en gammel fryseboks med en biltema varmluftsovn på 1000wsom styres med en stc-1000.
Vi antar att denne batchen bare kan skylles ut i kummen, men er det none som har noen ide om hva som gikk galt.
Takker på forhånd for alle svar.