Hei alle sammen, tenkte jeg skulle prøve meg på litt brygging. Noe jeg er veldig lite kjent med.
Jeg tenkte å sette juleøl av sånn derre liten tomtebrygg flaske en før kjøpt på de fleste butikker. Men litt modifisert.
Jeg har tenkt til å lage 20L juleøl.
Utstyr:
3kg sukker (farin)
1 flaske "tomtebrygg" konsentrat
1 pose med hetvinsgjær fra Europris.
Kar + gjærlås.
Hydrometer.
Nå det jeg lurer på:
1) Hvilken temperatur bør juleøl stå på?
2) Hvor lenge bør det stå i gjæringskar før flaskning?
3) Leste noe om at FG på hydrometeret bør være under 1006 for å unngå at flaskene sprenger.
4) Trenger gjæren å drepes før flasking?
5) Stemmer utregningene om m% av alkoholer i brygget mitt?
C22H22O11 + H20 = 2(C6h12o6)
Mm(C22H22O11) = 22(12.01)+22(1.008)+11(16) =264.22+22.176+176=462.396u (g/mol)
3000/462.369=6,4879453974515350478810370331923mol farin
=>> 12,975890794903070095762074066385mol monosakkarid. (Glukose + fruktose)
Mm(c2H5OH)= 2(12.01)+5(1.008)+16+1.008= 44.068u (g/mol)
c6h12o6 --> 2(C2H5OH) + 2(co2) + energi
C 6 6
H 12 12
O 6 6
25,95178158980614019152414813276mol etanol dannes optimalt.
Dette har en vekt på: 1143,5393039732177613993200633219g -> 1.144kg
Så kommer 20L vann i tillegg
Masse prosenten av brygget vil da være: 1.144kg/21.144kg =0,05410..--> ca 5.4 m% Alko
Tar imot alt av tips og svar med et smil
Jeg tenkte å sette juleøl av sånn derre liten tomtebrygg flaske en før kjøpt på de fleste butikker. Men litt modifisert.
Jeg har tenkt til å lage 20L juleøl.
Utstyr:
3kg sukker (farin)
1 flaske "tomtebrygg" konsentrat
1 pose med hetvinsgjær fra Europris.
Kar + gjærlås.
Hydrometer.
Nå det jeg lurer på:
1) Hvilken temperatur bør juleøl stå på?
2) Hvor lenge bør det stå i gjæringskar før flaskning?
3) Leste noe om at FG på hydrometeret bør være under 1006 for å unngå at flaskene sprenger.
4) Trenger gjæren å drepes før flasking?
5) Stemmer utregningene om m% av alkoholer i brygget mitt?
C22H22O11 + H20 = 2(C6h12o6)
Mm(C22H22O11) = 22(12.01)+22(1.008)+11(16) =264.22+22.176+176=462.396u (g/mol)
3000/462.369=6,4879453974515350478810370331923mol farin
=>> 12,975890794903070095762074066385mol monosakkarid. (Glukose + fruktose)
Mm(c2H5OH)= 2(12.01)+5(1.008)+16+1.008= 44.068u (g/mol)
c6h12o6 --> 2(C2H5OH) + 2(co2) + energi
C 6 6
H 12 12
O 6 6
25,95178158980614019152414813276mol etanol dannes optimalt.
Dette har en vekt på: 1143,5393039732177613993200633219g -> 1.144kg
Så kommer 20L vann i tillegg
Masse prosenten av brygget vil da være: 1.144kg/21.144kg =0,05410..--> ca 5.4 m% Alko
Tar imot alt av tips og svar med et smil