Signal
Norbrygg-medlem
Hei
Jeg har 12l Weissbier stående til gjæring:
Brukte ca 200g havregryn som jeg varmet til ca 75 grader og lot stå en halvtime før jeg tok det ut og kokte med ekstrakt (1,5kg Coopers wheat) og spraymalt (500g).
Humle er Hallertau Mittelfruh (5g @ 45min, 10g @ 15min og 15g @ 2min). 5 min ekstra i kjelen etter kok.
Lot denne kjøle seg ned ca et døgn før jeg hadde i gjær (Mangrove Jack - Bavarian Wheat, en pose som er ca dobbelt av "nødvendig").
Det jeg lurer på er:
Hvor lenge denne bør gjære? Jeg har lest litt forskjellig, men 3 uker virker som er vanlig?
Er det vanlig å tørrhumle weissbier? Jeg tenkte å ha i 20g som står siste 5-7 dager.
Andre tips til første hveteøl?
Jeg har 12l Weissbier stående til gjæring:
Brukte ca 200g havregryn som jeg varmet til ca 75 grader og lot stå en halvtime før jeg tok det ut og kokte med ekstrakt (1,5kg Coopers wheat) og spraymalt (500g).
Humle er Hallertau Mittelfruh (5g @ 45min, 10g @ 15min og 15g @ 2min). 5 min ekstra i kjelen etter kok.
Lot denne kjøle seg ned ca et døgn før jeg hadde i gjær (Mangrove Jack - Bavarian Wheat, en pose som er ca dobbelt av "nødvendig").
Det jeg lurer på er:
Hvor lenge denne bør gjære? Jeg har lest litt forskjellig, men 3 uker virker som er vanlig?
Er det vanlig å tørrhumle weissbier? Jeg tenkte å ha i 20g som står siste 5-7 dager.
Andre tips til første hveteøl?