Miguel
Norbrygg-medlem
Jeg har nå sat mitt første brygg til gjæring, og har et spørsmål om OG.
Etter kok, hadde vi en OG på .75 omtrent, noe jeg regnet med var ganske høyt. Vi vannet vørteren ut med vann som hadde blitt kokt til OGen var 61.
Såvidt jeg har skjønt er .75 ganske høyt, så. Hva kan vi gjøre til neste brygg som gir oss en mer korrekt og? (ca 60). Skal vi bruke mindre malt? Skylle mindre? Eller hva?
Mesket i 2.5 l vann pg kg (marris Ottey), skylte med 16 liter som ga oss 20 liter før kok. Måtte spe på med ca 3-4 liter etter kok for å komme ned til .61 OG.
Og: som et oppfølgingspørsmål: Hvordan skal det lukte av mesken etter kok? Jeg prøver å lage en IPA, og med columbus i 90 min lukter det ikke noe annet enn.. brød. Fikk liksom ikke noe IPA-feeling på det. Stemmer dette? Gjør gjæren sine underverker?
Etter kok, hadde vi en OG på .75 omtrent, noe jeg regnet med var ganske høyt. Vi vannet vørteren ut med vann som hadde blitt kokt til OGen var 61.
Såvidt jeg har skjønt er .75 ganske høyt, så. Hva kan vi gjøre til neste brygg som gir oss en mer korrekt og? (ca 60). Skal vi bruke mindre malt? Skylle mindre? Eller hva?
Mesket i 2.5 l vann pg kg (marris Ottey), skylte med 16 liter som ga oss 20 liter før kok. Måtte spe på med ca 3-4 liter etter kok for å komme ned til .61 OG.
Og: som et oppfølgingspørsmål: Hvordan skal det lukte av mesken etter kok? Jeg prøver å lage en IPA, og med columbus i 90 min lukter det ikke noe annet enn.. brød. Fikk liksom ikke noe IPA-feeling på det. Stemmer dette? Gjør gjæren sine underverker?