Fra fat til flaske

Hei,

Har søkt og lest så godt jeg kan og funnet mye god info om best måte for å fylle flasker med Beer Gun fra fat. Ølet er da karbonert 2-3 dager kaldt, med rett trykk.

Kaldt fat, kalde flasker, kald CO2. Lavt trykk til fat. Får lite skum av dette, men fortsatt litt, så det går over flaskehals.

1. Hvor mye futt mister ølen av dette?
2. Hvor lenge bør flaskene stå før de kan nytes?

Håper på enkle og gode svar
 
Smak rett fra flaska før du korker så kjenner du hvor mye futt du mister, du bør nok overkarbonere litt for å kompensere.
 
Som miguel sier, vet du trykket f.eks 1.1bar som vanlig karboneringsnivå på fat legger jeg vanligvis til 0.1-0.4 bar avhengig av ønsket mengde karbonering. Dette finner du raskt utav etter noen omganger.

Ville karbonert i lengre enn 2-3 dager da, kjører alltid en uke eller mer her.
 
Tilbake
Topp