Tenkte jeg skulle brygge litt på hytta kommende helg. Har da følgende utfordring: frakt av gjæringskar hjem. Det betyr 6 timer + i bil. Tenkte på to muligheter:
1. Brygge og kjøle ned vørter. Oppbevare nedkjølt vørter i desinfisert kar noen dager og frakte dette hjem for så å tilsette gjær når jeg er klar til å fortsette.
2. Brygge og starte gjæringen på hytta. Frakte gjæringskaret hjem i bilen og fortsette gjæringen hjemme.
Er det noen som kan fortelle om dette er mulig, eller bør jeg glemme hele greia ? Vet at karet vil skumpes mye rundt i bilen og dette er vel kanskje ikke veldig gunstig om gjæringa er i gang. Så er det vel utfordring med ustabil temperatur. Når det gjelder oppbevaring av kald vørter, hvor lenge kan denne oppbevares før den forringes?
Håper noen har noen fornuftige råd !
1. Brygge og kjøle ned vørter. Oppbevare nedkjølt vørter i desinfisert kar noen dager og frakte dette hjem for så å tilsette gjær når jeg er klar til å fortsette.
2. Brygge og starte gjæringen på hytta. Frakte gjæringskaret hjem i bilen og fortsette gjæringen hjemme.
Er det noen som kan fortelle om dette er mulig, eller bør jeg glemme hele greia ? Vet at karet vil skumpes mye rundt i bilen og dette er vel kanskje ikke veldig gunstig om gjæringa er i gang. Så er det vel utfordring med ustabil temperatur. Når det gjelder oppbevaring av kald vørter, hvor lenge kan denne oppbevares før den forringes?
Håper noen har noen fornuftige råd !