Hei,
Vi er en gjeng som har brygget to brygg sammen og begge ølene har en fruktig eller cidersmak istedet for ølsmak. For det første ølet tenkte vi at det skyldest villgjær eller bakterie i ølet, grunnet for dårlig rengjøring og desinfisering. For det andre brygget kjøpte vi inn Starsan og mener at vi gjorde en bra jobb med rengjøring. Har selv brygget 10-12 øl hjemme som alle er blitt gode. De eneste forskjellene på bryggingen hjemme og der vi har brygget 2 øl er:
1. Vi har vann fra et privat vannverk med mye humus i vannet og ukjent kvalitet. Hjemme har vi offentlig vann fra Bergen Kommune.
2. Vi brygger 80 liter om gangen istedet for 25 liter hjemme.
3. Ølet gjæres på et badegulv med varmekabler på - Hjemme gjærer jeg ved rom temperatur (ingen varmekabler).
3. Bryggingen (mesking og koking) foregår i et trekkfult naust nær sjø - Hjemme i et lukket rom
Er det noen som har en ide om hva dette skyldes? Er frukt / cidersmak grunnet villgjær eller baterie?
Alle råd mottaes med takk.
Mvh
Erik
Vi er en gjeng som har brygget to brygg sammen og begge ølene har en fruktig eller cidersmak istedet for ølsmak. For det første ølet tenkte vi at det skyldest villgjær eller bakterie i ølet, grunnet for dårlig rengjøring og desinfisering. For det andre brygget kjøpte vi inn Starsan og mener at vi gjorde en bra jobb med rengjøring. Har selv brygget 10-12 øl hjemme som alle er blitt gode. De eneste forskjellene på bryggingen hjemme og der vi har brygget 2 øl er:
1. Vi har vann fra et privat vannverk med mye humus i vannet og ukjent kvalitet. Hjemme har vi offentlig vann fra Bergen Kommune.
2. Vi brygger 80 liter om gangen istedet for 25 liter hjemme.
3. Ølet gjæres på et badegulv med varmekabler på - Hjemme gjærer jeg ved rom temperatur (ingen varmekabler).
3. Bryggingen (mesking og koking) foregår i et trekkfult naust nær sjø - Hjemme i et lukket rom
Er det noen som har en ide om hva dette skyldes? Er frukt / cidersmak grunnet villgjær eller baterie?
Alle råd mottaes med takk.
Mvh
Erik