Neste brygg skal WLP brukes. Anbefalt gjæringstemp er 20-23 grader. Blir det noen forskjell om man legger seg i øvre eller nedre del av dette intervallet?
Jeg gjærer denne alltid på max 16-17 grader. God utgjæring og rent øl med lite estere. Får får på den måten frem mer malt og humekarakter i følge min erfaring .
Jeg har brygget noen ales på denne i det siste, og hatt starttemperatur på ca 22 grader, og holdt den på ca 20 grader gjennom resten av gjæringsforløpet. Veldig fornøyd med 001; virker "ren" og etterlater lite usmaker, samt at ølet gjerne blir klarere enn f.eks med Safale US5 (Vet ikke om det har noen sammenheng). Har brygget smøtøs og en noen ulike pale ales på denne. Alle har blitt fantastisk gode!
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.