Brygger en Nøgne IPA klone i morgen som av ymse årsaker ikke lenger er en Nøgne Ø klone. Bruker 001 istedenfor 007 og har byttet ut hvetemalten med en noe mindre mengde rugmalt.
Har ikke prøvd meg på noen vannjustering tidligere men har nå kjøpt gips hos Bryggselv. Dette i utgangspunket for å justere bort den beryktede såpesmaken fra humla, men ble anbefalt å bruke litt også i mesken for å senke ph.
Brygger med Speidel 20l og mesker med 25l vann til 5,5kg malt.
Spørsmål: Hvordan påvirker denne vannmengden pr kg malt ph og er det noe poeng å bruke gips i mesken?
Spørsmål2: Hvor mye gips bør jeg bruke på et brygg som ender på rundt 19-20liter med ca 250 gram humle?
Ble anbefalt 1 tskje i mesk og en i kok, men blir veldig glad for andre innspill.
Brygget får en OG på ca 1070 (inkl 800g DME), IBU på ca 100 og EBC ca 17.
Har ikke prøvd meg på noen vannjustering tidligere men har nå kjøpt gips hos Bryggselv. Dette i utgangspunket for å justere bort den beryktede såpesmaken fra humla, men ble anbefalt å bruke litt også i mesken for å senke ph.
Brygger med Speidel 20l og mesker med 25l vann til 5,5kg malt.
Spørsmål: Hvordan påvirker denne vannmengden pr kg malt ph og er det noe poeng å bruke gips i mesken?
Spørsmål2: Hvor mye gips bør jeg bruke på et brygg som ender på rundt 19-20liter med ca 250 gram humle?
Ble anbefalt 1 tskje i mesk og en i kok, men blir veldig glad for andre innspill.
Brygget får en OG på ca 1070 (inkl 800g DME), IBU på ca 100 og EBC ca 17.