Hei !
Jeg er nybegynner som har satt min første ladning for gode 3 uker siden. En simpel pale ale, 25 l.
Oppskrift fra bakke brygg:
http://www.brewersfriend.com/homebrew/recipe/view/82502/bakke-brygg-pale-ale-50-l
( en halvering av denne, med en mesketemp på 67 grader istedet. sliter med å finne tilbake til oppskriften på nett...)
Uansett; Nå har det stått i 3 uker, og gjæringen har stoppet. SG har stoppet på 1015, og har stått der i ca 5-6 dager :s ( på de tre ukene har den altså falt fra ca 1050 til 1015, men ca all gjæringen må ha skjedd i løpet av de 14 første dagene.) Etter ca 10-12 dager ble den flyttet fra ca 20 graders rom, til 23-25 grader, da jeg hadde lest at man på slutten av gjæringsprosessen, hvis ploppingen i gjærlåsen uteble, kunne heve tempen..
Under prosessen så tok nysgjerrigheten overhånd, og jeg har dermed lettet på lokket i ny og ned , blant annet for å måle fremgangen. ( renholdet burde ha vært tilstrekkelig disse gangene mener jeg, med koking av måleutstyr osv før bruk)
Noen som har noen formening om hva som har skjedd/ ikke skjedd, hva som kan gjøres, eller om alt må kastes?
Med tanke på at gjæringen har stanset kan man jo i teorien flaske det, men jeg mistenker jo her at gjæra er død..
Tanken omkring dette noen ?
Takker for svar!
Jeg er nybegynner som har satt min første ladning for gode 3 uker siden. En simpel pale ale, 25 l.
Oppskrift fra bakke brygg:
http://www.brewersfriend.com/homebrew/recipe/view/82502/bakke-brygg-pale-ale-50-l
( en halvering av denne, med en mesketemp på 67 grader istedet. sliter med å finne tilbake til oppskriften på nett...)
Uansett; Nå har det stått i 3 uker, og gjæringen har stoppet. SG har stoppet på 1015, og har stått der i ca 5-6 dager :s ( på de tre ukene har den altså falt fra ca 1050 til 1015, men ca all gjæringen må ha skjedd i løpet av de 14 første dagene.) Etter ca 10-12 dager ble den flyttet fra ca 20 graders rom, til 23-25 grader, da jeg hadde lest at man på slutten av gjæringsprosessen, hvis ploppingen i gjærlåsen uteble, kunne heve tempen..
Under prosessen så tok nysgjerrigheten overhånd, og jeg har dermed lettet på lokket i ny og ned , blant annet for å måle fremgangen. ( renholdet burde ha vært tilstrekkelig disse gangene mener jeg, med koking av måleutstyr osv før bruk)
Noen som har noen formening om hva som har skjedd/ ikke skjedd, hva som kan gjøres, eller om alt må kastes?
Med tanke på at gjæringen har stanset kan man jo i teorien flaske det, men jeg mistenker jo her at gjæra er død..
Tanken omkring dette noen ?
Takker for svar!