Gjæring av lager ved undertrykk

Brygget en mørk lager for 6 døgn siden.
Den fikk noe høy OG , 1.060.
Totalt 32L , ble benyttet 2 poser Saflager 34/70.

Den er gjæret ved undertrykk på ca1BAR, 19g Celsius.

Ble målt nå til 1.018.
Noen som tror denne vil havne på 1.012 - 1.014 Om noen dager?

Ellers ønsker jeg generelt råd for beste mulige sluttresultatet.

På forhånd takk!

- Halfdan
 
Brygget en mørk lager for 6 døgn siden.
Den fikk noe høy OG , 1.060.
Totalt 32L , ble benyttet 2 poser Saflager 34/70.

Den er gjæret ved undertrykk på ca1BAR, 19g Celsius.

Ble målt nå til 1.018.
Noen som tror denne vil havne på 1.012 - 1.014 Om noen dager?

Ellers ønsker jeg generelt råd for beste mulige sluttresultatet.

På forhånd takk!

- Halfdan
Åssen gjærer du ved undertrykk?
 
Da burde den krype ned noen hakk til syns jeg. Hvis du har nok frisk gjær da [emoji1417]
 
Brygget en mørk lager for 6 døgn siden.
Den fikk noe høy OG , 1.060.
Totalt 32L , ble benyttet 2 poser Saflager 34/70.

Den er gjæret ved undertrykk på ca1BAR, 19g Celsius.

Ble målt nå til 1.018.
Noen som tror denne vil havne på 1.012 - 1.014 Om noen dager?

Ellers ønsker jeg generelt råd for beste mulige sluttresultatet.

På forhånd takk!

- Halfdan
Da skriver ikke noe om hva slags øl det er. Litt Bayer-aktig? Eller en bokk? Førstnevnte burde litt lenger ned, men en bokk er finfin på 1018.

Trykkgjæring er tøft for gjæren, og jeg ville nok brukt litt mer enn 2 pakker selv på 19 C.

Det beste du kan gjøre er vel å finne fram krukken med tålmodighetskrem. Evt. øke temperaturen litt om noen dager. 1012 er nok litt optimistisk fra 1060, men 1014 burde være oppnåelig om vørteren var godt gjærbar.
 
Hei, og takk for svar begge 2.

Vel, det er nok en bayer aktig øl.

Gode tips begge 2, øker til 22g, måler FG inn mot helgen.

Benyttet som sagt 2 ok Saflager.

Med det samma: noen av dere som har erfaring/ tips på dyrking / lagring av gjær ?


Halfdan
 
Tilbake
Topp