Marius K.
Norbrygg-medlem
Jeg brygget i går min andre batch, en American West Coast Amber Ale som jeg fant i prisvinnende oppskrifter. OG skulle vært 1.060, men traff her 1.050. Etter at jeg beregnet maltmenge for en batch på 20 liter lå jeg inn litt ekstra på kokevolum (2 liter) for å kompensere for tap til trub, og mistenker at det er en medvirkende årsak til en lavere OG enn hva oppskriften skulle tilsi.
Når det gjelder gjæringen så pitchet jeg 1,5 pakker med Safale US-05. Når jeg på Mr. Malty la inn OG, og mengde, og valgte Hybrid så fikk jeg at det var nok med 1,1 pakke gjær, men jeg tok altså i litt ekstra... Jeg pitchet ca. kl. 2 i natt, og gjæringen er nå i gang. Til sammenligning med min første batch så er det ikke like heftig aktivitet i gjærlåsen. Tok tiden en liten periode nå og da boblet det ca. hvert 40 sekund. Noen ganger oftere, andre ganger litt skjeldnere. Kan det ha gått noe galt, eller er dette et normalt "intervall"?
Takker for tilbakemelding!
Når det gjelder gjæringen så pitchet jeg 1,5 pakker med Safale US-05. Når jeg på Mr. Malty la inn OG, og mengde, og valgte Hybrid så fikk jeg at det var nok med 1,1 pakke gjær, men jeg tok altså i litt ekstra... Jeg pitchet ca. kl. 2 i natt, og gjæringen er nå i gang. Til sammenligning med min første batch så er det ikke like heftig aktivitet i gjærlåsen. Tok tiden en liten periode nå og da boblet det ca. hvert 40 sekund. Noen ganger oftere, andre ganger litt skjeldnere. Kan det ha gått noe galt, eller er dette et normalt "intervall"?
Takker for tilbakemelding!