Hei,
jeg er som flere andre her fersk brygger og må si at jeg er mektig imponert over kunnskapsnivået på en del av dere på forumet her.
Jeg har brygget 4 brygg, 2 sett og 2 ekstrakt med overraskende godt resultat, syntes jeg. Allerede bedre en std. butikk øl, det må jeg si var veldig uventet. Det har jo økt min entusiasme for faget og jeg har heller ingen problemer med avsetningen på brygget.
Hittil har det jeg har brygget gjæret på ca. 20 grader og den temperaturen kan jeg kontrollere bra. Jeg har også et kjølerom hvor jeg holder ca. 6-7 grader og jeg kunne tenke meg å brygge noe som kan gjæres på den temperaturen, det blir vel da noe Pilsner-aktig som hadde være moro å forsøke seg på.
Spørsmålene er;
Finnes det noen gjærekulturer som er godt egnet til en temperatur på 6-7 grader?
Har noen forslag til en god oppskrift (ekstrakt) som kan passe?
På forhånd takk.
jeg er som flere andre her fersk brygger og må si at jeg er mektig imponert over kunnskapsnivået på en del av dere på forumet her.
Jeg har brygget 4 brygg, 2 sett og 2 ekstrakt med overraskende godt resultat, syntes jeg. Allerede bedre en std. butikk øl, det må jeg si var veldig uventet. Det har jo økt min entusiasme for faget og jeg har heller ingen problemer med avsetningen på brygget.
Hittil har det jeg har brygget gjæret på ca. 20 grader og den temperaturen kan jeg kontrollere bra. Jeg har også et kjølerom hvor jeg holder ca. 6-7 grader og jeg kunne tenke meg å brygge noe som kan gjæres på den temperaturen, det blir vel da noe Pilsner-aktig som hadde være moro å forsøke seg på.
Spørsmålene er;
Finnes det noen gjærekulturer som er godt egnet til en temperatur på 6-7 grader?
Har noen forslag til en god oppskrift (ekstrakt) som kan passe?
På forhånd takk.