Hei.
Nå har jeg på 1,5 år brygget 15 batcher a rundt 25 liter med øl. De 13 siste som all grain. Det har uten unntak blitt godt. Ihvertfall hvis man liker Hubba-Bubba-øl som det var den første Europrisøllens gjennomgangsmak. Men nu går alt så meget bedre.
Syns jeg nå har rimelig kontroll på sakene og lager nå helst mine egne oppskrifter.
Jeg bruker nå utelukkende flytende gjær og har bygget gjæringssakp med STC-1000 styring oh varme/kulde. Dett er testet, dog uten øl til gjæring.
Og da kommer spørsmålene i fleng.
Til nå har jeg gjæret sånn rundt de 17 på vinter og rundt de 19-21 på sommer (jeg snakker nå om romtemp) Siste batchen som står og rommler på andre uken nå ligger på rundt 18 med isolert termostat klistret til dunken.
Jeg må få mere kontroll på dette gjæringsgreiene og har altså nå bygget skap til dette.
Hvilken temp ville dere ha gjæret en ale på 1. og 2. uke og hvorfor?
Kjør debatt.
Jeg har prøvd å søke det opp men finner igrunn ikke så mye om det.
Vet om fler som er i samme situasjon som meg akkurat nå. Det butter litt på gjærkunnskapen.
Sabeltann
Nå har jeg på 1,5 år brygget 15 batcher a rundt 25 liter med øl. De 13 siste som all grain. Det har uten unntak blitt godt. Ihvertfall hvis man liker Hubba-Bubba-øl som det var den første Europrisøllens gjennomgangsmak. Men nu går alt så meget bedre.
Syns jeg nå har rimelig kontroll på sakene og lager nå helst mine egne oppskrifter.
Jeg bruker nå utelukkende flytende gjær og har bygget gjæringssakp med STC-1000 styring oh varme/kulde. Dett er testet, dog uten øl til gjæring.
Og da kommer spørsmålene i fleng.
Til nå har jeg gjæret sånn rundt de 17 på vinter og rundt de 19-21 på sommer (jeg snakker nå om romtemp) Siste batchen som står og rommler på andre uken nå ligger på rundt 18 med isolert termostat klistret til dunken.
Jeg må få mere kontroll på dette gjæringsgreiene og har altså nå bygget skap til dette.
Hvilken temp ville dere ha gjæret en ale på 1. og 2. uke og hvorfor?
Kjør debatt.
Jeg har prøvd å søke det opp men finner igrunn ikke så mye om det.
Vet om fler som er i samme situasjon som meg akkurat nå. Det butter litt på gjærkunnskapen.
Sabeltann