Gjærlåsen bobler, FG viser ca klar til flasking. Ka bør eg gjøre?

Så har no sjekket dei 3 dunkane mine med(se nederst) som har stått å gjæra i ca 22 grader i 1.5 veke. Etter oppskrifta skulle alt stå i 1 veke, men såg at det bobla i gjærlåsen så venta litt til. Såg at også idag bobler gjærlåsen litt i alle dunkane. Men når eg tok FG måling såg eg at det "brusa" litt bobler fra brygget. Kan det vere vanlig kulsyre som forårsaker aktiviteten i gjærlåsen eller er rett og slett brygga ikkje klar for flasking?

Bavarian Wheat Pouch, 23L - OG 1.040~ FG 1.010~
Session Ale Pouch, 23L - OG 1.040~FG 1.010~
Nut Brown Ale, 23 - OG 1.045~ FG 1.010~

I tilfelle dunkene må stå nokken dager til, vil StarSan blandingen vere brukande ettersom en blanding allerede står klar?

Edit: Ølsettene er fra bryggselv.no
 
Ja, CO2 bruker gjerne ut låsen etter endt gjæring.
Du trenger ikke å vente, men det skader heller ikke.
Starsan kan stå ganske lenge før pH-nivået blir for høyt, så det går fint.
Har du målt FG flere ganger?
 
Helst ikke, men i spesialtilfeller kan det gjøre det, f.eks med hydrometer fra europris eller en infeksjon
 
Greit om det går to, gjerne tre dager mellom målingene.
Åpne ikke bøtta oftere enn du må. Vanlig at ale får stå i fjorten dager, lagertyper lengre.
Bruker samme Starsan selv om den har stått noen dager. Men vet da at allt som har vært karet har vært rent.
 
Tilbake
Topp