Duckboot
Norbrygg-medlem
Etter å ha vasket gjær, så regner jeg med at det kan bli stående en stund i kjøleskapet. Og da må visstnok gjæren "friskes" litt opp igjen.
Jeg leste i "Yeast" at dette var metoden:
Noen som har testet dette, og funker det greit?
Kan man gjøre dette uansett med vasket gjær, for å kickstarte den skikkelig, eller skader det gjærcellene?
Jeg leste i "Yeast" at dette var metoden:
- Finn ut hvor mye gjær du trenger til batchen - Tipper MrMalty har svaret
- Ta ut gjæren av kjøleskapet, og temperer
- Lag en liten vørter med relativt høy OG (1.080 var nevnt)
- Drypp denne ned i gjæren (avkjølt selvfølgelig, og 0,5ml pr 10ml gjær)
- La stå i 4 til 12 timer ("turn the wort milky")
- Pitch alt i batchen, Unntatt bunnfallet
Noen som har testet dette, og funker det greit?
Kan man gjøre dette uansett med vasket gjær, for å kickstarte den skikkelig, eller skader det gjærcellene?