Gjæroppfriskning

Duckboot

Norbrygg-medlem
Etter å ha vasket gjær, så regner jeg med at det kan bli stående en stund i kjøleskapet. Og da må visstnok gjæren "friskes" litt opp igjen.
Jeg leste i "Yeast" at dette var metoden:
  • Finn ut hvor mye gjær du trenger til batchen - Tipper MrMalty har svaret
  • Ta ut gjæren av kjøleskapet, og temperer
  • Lag en liten vørter med relativt høy OG (1.080 var nevnt)
  • Drypp denne ned i gjæren (avkjølt selvfølgelig, og 0,5ml pr 10ml gjær)
  • La stå i 4 til 12 timer ("turn the wort milky")
  • Pitch alt i batchen, Unntatt bunnfallet

Noen som har testet dette, og funker det greit?
Kan man gjøre dette uansett med vasket gjær, for å kickstarte den skikkelig, eller skader det gjærcellene?
 
Tilbake
Topp