Morsom info om gjær og gjærprofiler fra en som jakter på den optimale gjæren
:beersmiley:
Ser ut som om Wyeast 1728 er skikkelig råtass mot Wyeast 1056
Ser at han har tilsatt mer starter på den ene ølen enn den andre slik at alt er vel ikke korrekt gjennomført
Noen som har erfaringer basert på denne siden:
http://users.adelphia.net/~aken75/Comparison/Comparison2.html
Wyeast 1056 gjærer tregt mens 1728 er turbo i forhold...
Han bruker et instrument som måler CO2 som slipper ut av gjærlåsen:
http://users.adelphia.net/~aken75/CO2 Monitoring/CO2 Monitoring.html
Er det slik at Scottish ale er så raskgjæret så er det absolutt gjæren å velge dersom du trenger øl om kort tid
Espen L: brukte ikke du denne gjæren på din publikums øl (bitter) på NM?
Mvh
Richard
:beersmiley:
Ser ut som om Wyeast 1728 er skikkelig råtass mot Wyeast 1056
Ser at han har tilsatt mer starter på den ene ølen enn den andre slik at alt er vel ikke korrekt gjennomført
Noen som har erfaringer basert på denne siden:
http://users.adelphia.net/~aken75/Comparison/Comparison2.html
Wyeast 1056 gjærer tregt mens 1728 er turbo i forhold...
Han bruker et instrument som måler CO2 som slipper ut av gjærlåsen:
http://users.adelphia.net/~aken75/CO2 Monitoring/CO2 Monitoring.html
Er det slik at Scottish ale er så raskgjæret så er det absolutt gjæren å velge dersom du trenger øl om kort tid
Espen L: brukte ikke du denne gjæren på din publikums øl (bitter) på NM?
Mvh
Richard