Jeg har nå et par gjæringskar som jeg tappet for et par dager siden. Jeg var litt treg denne gangen, og det er nok ca 1mnd siden gjæren ble pitchet.
Jeg skal brygge igjen om ca to uker. Kan jeg bruke denne gjæren igjen da, eller er den for gammel da, ca 6 uker etter pitch?
Nå ligger den bare igjen i bunn av gjæringskarene. Bør jeg ha den i kjøleskapet eller trives den like godt ved 20 grader?
Er det noe poeng å overføre gjæren til ny beholder? Jeg har nok gjæringskar til at jeg kan la gjæren ligge i karet. Og jeg har plass til begge karene (to typer gjær, vil bruke begge) i kjøleskap om det trengs. Jeg tenker at å overføre den til et syltetøyglass eller liknende bare medfører risiko for infeksjon?
Jeg skal brygge igjen om ca to uker. Kan jeg bruke denne gjæren igjen da, eller er den for gammel da, ca 6 uker etter pitch?
Nå ligger den bare igjen i bunn av gjæringskarene. Bør jeg ha den i kjøleskapet eller trives den like godt ved 20 grader?
Er det noe poeng å overføre gjæren til ny beholder? Jeg har nok gjæringskar til at jeg kan la gjæren ligge i karet. Og jeg har plass til begge karene (to typer gjær, vil bruke begge) i kjøleskap om det trengs. Jeg tenker at å overføre den til et syltetøyglass eller liknende bare medfører risiko for infeksjon?