Hei. Jeg lurer på om noen kan hjelpe meg med gjenbruk av gjær. Jeg har for to uker siden satt en ale med gjærtypen wyeast 1084 irish ale. Jeg har planer om å tappe dette på fat for videre lagring i dag, og jeg vurderer å ta vare på gjæren for å bruke den en annen gang.
Det jeg lurer på er hvordan jeg skal gjøre dette og hvordan jeg bør oppbevare den og hvor lenge jeg kan oppbevare den. Er det dette som blir kalt gjærslurry? og er det da dette jeg benytter i kalkulatoren til Mr.Malty?
Planen min er å helle alt slammet/gjærkaka som er i bunnen av gjærkaret over i en desinfisert beholder å sette denne i kjøleskapet til jeg skal brygge nytt. Er dette bare til åpitch i vørteren når den tid kommer, eller bør jeg "vaske" den først, og eventuelt lageen starter for å få liv i den igjen?
Jeg håper det er noen eksperter der ute som kan hjelpe meg, og ikke ler av kanskje noen dumme spørsmål... :attevar:
Det jeg lurer på er hvordan jeg skal gjøre dette og hvordan jeg bør oppbevare den og hvor lenge jeg kan oppbevare den. Er det dette som blir kalt gjærslurry? og er det da dette jeg benytter i kalkulatoren til Mr.Malty?
Planen min er å helle alt slammet/gjærkaka som er i bunnen av gjærkaret over i en desinfisert beholder å sette denne i kjøleskapet til jeg skal brygge nytt. Er dette bare til åpitch i vørteren når den tid kommer, eller bør jeg "vaske" den først, og eventuelt lageen starter for å få liv i den igjen?
Jeg håper det er noen eksperter der ute som kan hjelpe meg, og ikke ler av kanskje noen dumme spørsmål... :attevar: