Glemte en del av gjærlåsen

Jeg brygga på torsdag kveld, og reiste bort i dagene etterpå. Oppdaget nå i dag at jeg har klart og ikke sette på hele gjærlåsen. Bruker en fermzilla allrounder med en slik gjærlås som dette, hvor det er delen markert med rødt i bildet her, som jeg ikke hadde satt på.

Det ser greit ut oppi der enn så lenge og ingen tydelige tegn til infeksjon. Har satt på delen nå slik at gjærlåsen er komplett. Er det noe annet jeg kan gjøre? Er det håp for ølet?
 

Vedlegg

  • Screenshot_2024-08-12-22-28-07-46_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg
    Screenshot_2024-08-12-22-28-07-46_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg
    192,5 KB · Sett: 14
Jeg brygga på torsdag kveld, og reiste bort i dagene etterpå. Oppdaget nå i dag at jeg har klart og ikke sette på hele gjærlåsen. Bruker en fermzilla allrounder med en slik gjærlås som dette, hvor det er delen markert med rødt i bildet her, som jeg ikke hadde satt på.

Det ser greit ut oppi der enn så lenge og ingen tydelige tegn til infeksjon. Har satt på delen nå slik at gjærlåsen er komplett. Er det noe annet jeg kan gjøre? Er det håp for ølet?
Godt håp:). Om jeg ikke misforstår, vil det være åpning rett ned i ølet når du ikke har satt på den delen, men så snart gjæringa kommer i gang, vil det jo være en stødig strøm av gass ut av den åpningen. Da vil ikke støvbårne organismer komme nedi. Og om det detter nedi litt før gjæringa starter, så trenger ikke det skape trøbbel. Ølet vårt er aldri bakteriefritt.
 
Men jeg er ikke enig med @loebrygg i at det holder lenge med den på plass - hvis det var det han mente. Det er jo åpning rett ned til ølet der.

Det holder lenge hvis du har en av de delene som dekker for ølet, men det er jo absolut en fordel hvis du har vann i gjærlåsen å i hvertfall ha den innerste delen. Ellers blir jo litt av poenget med gjær/ vannlås litt borte
 
Det holder lenge hvis du har en av de delene som dekker for ølet, men det er jo absolut en fordel hvis du har vann i gjærlåsen å i hvertfall ha den innerste delen. Ellers blir jo litt av poenget med gjær/ vannlås litt borte
Så lenge ikke uhumskheter i fritt fall fra oven kan ramle nedi, er det greit. Uten væske i låsen blir det i prinsippet "åpen gjæring", og det er også helt greit - mange av oss kjører jo med det - men du må få fylt på når hovedgjæringa er over. Hvis ikke kan du jo få oksidering.
 
Så lenge ikke uhumskheter i fritt fall fra oven kan ramle nedi, er det greit. Uten væske i låsen blir det i prinsippet "åpen gjæring", og det er også helt greit - mange av oss kjører jo med det - men du må få fylt på når hovedgjæringa er over. Hvis ikke kan du jo få oksidering.
Jeg satte på resten av delene av gjærlåsen og fylte på med mer væske så fort jeg oppdaget det
 
Tilbake
Topp