Har planer om å brygge en Impereal Stout til Lørdag

Kan jeg bruke pilsnermalt i stedet for pale malt?

Jeg har mye pilsnermalt igjen, og har lyst til å bruke opp det istedet for å kjøpe nytt.

Jeg har planer om å bruke 45kilo malt totalt.  Gjær WLP007

Fint om noen kunne hjelpe meg å snekre sammen en oppskrift.

Disse malttypene har jeg endel av, men jeg kan jo skaffe mere.

Pilsnermalt
Pale chocolate malt
Pale crystal malt
Amber
Hvete
Caramalt
Svartmalt
 
Takker for hjelpen, der var det mye info å hente.

Har litt lyst til å brygge en American India Black Ale også ;-)
 
Tja... Hva med noe slikt:
2% svartmalt
8% caramalt
10% pale chocolate
10% amber
70% pilsner
 
Siden du nå en gang kikket på stout-artikkelen min, her er min siste imperial stout:

Andrimne Imperial Stout III

22,5 liter
OG: 1.096
FG: 1.027
IBU: 90

7,15 kg Thomas Fawcett Maris Otter pale malt, 5,2 EBC
1 kg Global münchenermalt, 25 EBC
300 g Global crystal malt, 120 EBC
500 g Thomas Fawcett amber malt, 137,5 EBC
200 g Thomas Fawcett brown malt, 187 EBC
500 g Thomas Fawcett dark crystal malt, 300 EBC
200 g Thomas Fawcett chocoalte malt, 1175 EBC
500 g Thomas Fawcett roast barley, 1500 EBC
56 g Chinook, pellets, 11,4 % aa, 60 min.
50 g Centennial, pellets, 8,7 % aa, 15 min.
50 g Columbus, pellets, 14,2 % aa, 2 min.
50 g Chinook, pellets, 11,4 % aa, tørrhumle
5 g Klar Urt, 15 min. (av gammel vane...)
1/2 ts Wyeast gjærnæring, 15 min.
White Labs WLP007 gjærstarter (0,75 mill/ml/P)

Mesking i 65 min. på 64 C, mashout på 77-78 C i 5 min. Koking i 90 min.
Gjæring på 18-23 C i 14 dager.

Mitt første Andrimne-øl med WLP007-gjæren. Imperial stout er moro! Ølet er ganske amerikansk i stilen. Inspirasjonskilden er Oscar Blues Ten Fiddy, uten at det på noen måte er et forsøk på en kloning. Oscar Blues har seilt opp som en "current favorite" hva bryggerier angår.
 
Gahr skrev:
Mitt første Andrimne-øl med WLP007-gjæren. Imperial stout er moro! Ølet er ganske amerikansk i stilen. Inspirasjonskilden er Oscar Blues Ten Fiddy, uten at det på noen måte er et forsøk på en kloning. Oscar Blues har seilt opp som en "current favorite" hva bryggerier angår.

Hva har du brukt før?
 
Til imperial stout har jeg brukt Wyeast 1968/WLP002 og WLP013, men jeg synes det funker bra med mange forskjellige typer. Malten dominerer så mye i dette ølet at jeg nesten synes gjæren spiller annenfiolin. Det viktigste med gjæren synes jeg er at utgjæringen er passelig (i området opp mot 75 % synes jeg er bra), og at man spesielt kontrollerer temperaturen i begynnelsen av gjæringsforløpet for å unngå for mye fuselalkohol.
 
Tilbake
Topp