Hastetråd. Ølbrygging til bryllup :)

Ser jo vettugt ut, det der.

Jeg mente jo ikke at temperaturen ikke skal kunne endres. Men den skal først og fremst ikke gå opp og ned, og den skal ikke endres brått. Det er vel ellers mest snakk om gradvise økninger av temperaturen? Jeg kommer ikke på noe tilfelle der du setter den ned underveis i hovedgjæringen, i alle fall. (Men blir gjerne opplyst om at jeg tar feil:).)
 
Satte brygget idag :)

Var noe forvirring og knoting i starten.
Noen diskusjoner om vannmengder under skylling.
Men alt i alt tror jeg det hele gikk relativt bra :)

50 Liter APA står til gjæring i ett rom med 21 graders temp.
Har forstått at ikke er romtemp som er riktig, men tempen på ølet.
Så svigerfar er satt som "ølvakt" for og holde temperaturen i rommet jevnt.

Under koking holdt vi temperaturen på 66-67 grader.

Vasvik
 
Det var vel under mesking dere holdt temp'en på 66-67;) - hvis ikke må dere bo rimelig høyt til fjells:p.

OBS OBS: Hvis temperaturen i rommet holdes jevnt på 21 grader, må dere regne med at den vil komme opp i 24-25 grader i dunken på det meste, og kanskje mer, hvis det blir en virkelig livlig gjæring. Det blir ikke så bra, er jeg redd. Det er temperaturen i dunken som må holdes jevn. Jevn romtemperatur vil si stigende temperatur i dunken. Og da er 21 grader som starttemperatur i meste laget - sjøl om s-05 tåler mye. (Regner med at det er den dere har fått med.)
 
Tilbake
Topp