Terje J
Norbrygg-medlem
2ndre gangs brygg av en Paulaner klone ble mislykket. Skumfastheten var lik null og den blei tynn i smaken. Første forsøk var mye bedre, oppskrift og prosess var i utgangspunktet det samme.
Basics som følger;
25l batch brygget på en kompaktbrygger med meskekar.
OG/FG 1.050/1.010, 1.5l WLP 300 starter (55%hvetemalt, resten pils, munic, caramunic og en dash carafa for farge).
Proteinrest på 45C i 20min (ingen salter, pH 5,75)
50min på 66C. Det tok for øvrig 25min å øke temp til 66C (4g CaCl+4g CaSO4 og laktol, pH 5.55)
Startet gjæring på 17C (pH 5.45) og øket til 19C over 3 dager. Bommet på kalenderen og startet CC 10 dagers gjæring. Overført til fat og karbonert, noen flasker ble karbonert med sukker, men skumfastheten var like dårlig på flaskene (8g sukker/l).
Har mistanke om at den manglende skumfastheten kan ligge i proteinrast steget og den lange tide det tok å øke til sakkrifisjonssteget. Burde kanskje meske inn tykt og bruke to stegs infusion for å korte ned tiden.
Edit; Den første utgaven så brukte jeg to stegs infusion (+ varmeelementet) og det tok kun 10m før tempen var jevnet til 66C
Eksperttips mottas
Basics som følger;
25l batch brygget på en kompaktbrygger med meskekar.
OG/FG 1.050/1.010, 1.5l WLP 300 starter (55%hvetemalt, resten pils, munic, caramunic og en dash carafa for farge).
Proteinrest på 45C i 20min (ingen salter, pH 5,75)
50min på 66C. Det tok for øvrig 25min å øke temp til 66C (4g CaCl+4g CaSO4 og laktol, pH 5.55)
Startet gjæring på 17C (pH 5.45) og øket til 19C over 3 dager. Bommet på kalenderen og startet CC 10 dagers gjæring. Overført til fat og karbonert, noen flasker ble karbonert med sukker, men skumfastheten var like dårlig på flaskene (8g sukker/l).
Har mistanke om at den manglende skumfastheten kan ligge i proteinrast steget og den lange tide det tok å øke til sakkrifisjonssteget. Burde kanskje meske inn tykt og bruke to stegs infusion for å korte ned tiden.
Edit; Den første utgaven så brukte jeg to stegs infusion (+ varmeelementet) og det tok kun 10m før tempen var jevnet til 66C
Eksperttips mottas