Jeg har sett gjennom noen av svoveltrådene her nå, og ikke funnet noe annet enn generelle råd om å vente.
Jeg satte en splitta batch med India Saison for vel 14 dager siden (wlp565 og 566). Begge har gjæret ut (1.004), og begge hadde en rolig og fin utvikling, de luktene som kom fra gjærlåsen var behagelige. Lot temperaturen stige gradvis opp mot 25/26 grader. Helt mot slutten begynte de plutselig å produsere svovel, og den lukta er fremdeles der. I og med at gjæringen er over, frigjøres det ikke noe særlig karbondioksyd lenger - ett og annet plopp forekommer, men det er langt mellom dem, og ølet begynner å klarne - så jeg lurer på om jeg kanskje skal prøve å stikke om, og røre litt forsiktig for å prøve å få frigjort gassen?
Jeg har ikke veldig lyst til hverken å stikke om eller røre. Jeg innbiller meg at saison bør få stå litt lenger på gjæren, og røring, om aldri så forsiktig, er en uting.
Dette ølet skal jo tørrhumles. Kan det hjelpe til å drive ut svovellukta?
Jeg ser at folk har litt ulike erfaringer med å flaske øl med svovel. Denne er nok ikke veldig sterk, men den er ikke blitt svakere de siste dagene, heller. Jeg hadde egentlig tenkt å tørrhumle om et par dager, og så tappe på flasker neste helg. Når humla er slengt i, er jo terningene kastet. Da er det 5 dager med humle, og så må jeg tappe. Så jeg kvier meg litt. Vente ei ekstra uke?