Hei,
Jeg driver og brygger en engesk brown-ale med OG på ca 1.060. Den er gjæret med WLP013 London ale yeast. og det er tilsatt ca 50g humle på en 25-liters batch uten meskepose. Det er ingen tørrhumle, så det aller meste av humle ble nok liggende igjen i kjelen.
Nå skal jeg snart til å tappe den øllen samtidig som jeg skal brygge scotch strong. Denne blir både mørkere og sterkere enn den engelske brown øllen.
I den forbindelse har jeg to spørsmål:
1) Blir det bra å helle den skotske rett over gjærkaka til den engelske rett etter tapping? Det kan være spor av humle + er man sikker på at det er nok gjær?
2) Skal man riste og røre gjæren inn i den nye vørteren, eller er det bare å helle over og la stå?
Jeg driver og brygger en engesk brown-ale med OG på ca 1.060. Den er gjæret med WLP013 London ale yeast. og det er tilsatt ca 50g humle på en 25-liters batch uten meskepose. Det er ingen tørrhumle, så det aller meste av humle ble nok liggende igjen i kjelen.
Nå skal jeg snart til å tappe den øllen samtidig som jeg skal brygge scotch strong. Denne blir både mørkere og sterkere enn den engelske brown øllen.
I den forbindelse har jeg to spørsmål:
1) Blir det bra å helle den skotske rett over gjærkaka til den engelske rett etter tapping? Det kan være spor av humle + er man sikker på at det er nok gjær?
2) Skal man riste og røre gjæren inn i den nye vørteren, eller er det bare å helle over og la stå?