Hei, jeg kjøpte for ca 5 år siden et hjemmmebrygge sett fra Glen Brew (skottland). For 14dgr siden gjenoppdaget jeg boksen i kjelleren og satte igang med å brygge (holdbarhetsdatoen er mai 2004 (!) ) lukten var ok...tilsatte ca 20 liter kaldt vann....rørte ut den syrupliknende blandingen av maltekstrakt og humle ekstrakt og tilssatte den medfølgende gjær (u-merket) og pilsner enzym (?). Ølet skulle vært klart for tapping på flasker etter ca 8 dager da viste Hydrometeret 10(hvit skala) , ifølge "bruksanvisningen" skal den måle mellom 8 og 0 og flere minutter mellom hvert polopp.......Fortsatt etter 14 dagers gjæring har jeg ikke kommet nærmere 0 enn >8< og det plopper ca hvert tredje minutt.
...er gjæren for dårlig ?
...kan jeg tappe nå?
...vil resten av sukkeret i malten forsvinne i ettergjæringen på flasken ?
...kitet" inneholdt 3,15 kg malt/humle (dobbel dose malt hvisst nok).
...hvor sterkt vil dette brygget bli ca. (hvis det blir drikkendes) ?
Brygge karet har stått varmt osv.hele tiden.
Dette er mitt første forsøk på å brygge hjemme........!
Håper noen leser dette og kan komme med noen råd........raskt.
På forhånd takk !
...er gjæren for dårlig ?
...kan jeg tappe nå?
...vil resten av sukkeret i malten forsvinne i ettergjæringen på flasken ?
...kitet" inneholdt 3,15 kg malt/humle (dobbel dose malt hvisst nok).
...hvor sterkt vil dette brygget bli ca. (hvis det blir drikkendes) ?
Brygge karet har stått varmt osv.hele tiden.
Dette er mitt første forsøk på å brygge hjemme........!
Håper noen leser dette og kan komme med noen råd........raskt.
På forhånd takk !